Restaurant Park Amsterdam van Hotel Arena: dineren met uitzicht over het Oosterpark

In mijn studentenjaren stond ik geregeld op een feestje in de oude kapel van Hotel Arena en sinds de renovatie zit ik er ook graag op het terras voor een lekkere brunch met gepocheerde eitjes, een glas cava of een lekker kopje koffie om wakker te worden. Bij het bijbehorende restaurant Park Café kun je namelijk ontzettend lekker ontbijten en brunchen. En dat ook nog eens met een prachtig uitzicht over het Oosterpark. Dineren hadden we er nog niet gedaan dus mocht Your Daily Life op uitnodiging langs komen om te ondervinden of het diner net zo goed is als de ontbijt- en lunchkaart. 

Wanneer je op het terras van Park Cafe zit heb je het gevoel alsof je even weg bent uit Amsterdam. We krijgen, door het uitzicht van bovenaf op het park, er zelfs een klein beetje het Central Park New York achtige gevoel van. Helaas is het te slecht weer om op het terras te zitten en mogen we een tafeltje binnen uitkiezen. Ook zeker geen straf. 

gintonic1

Cocktails 

Het eerste wat ons opvalt is het instagrammable, hippe, strakke maar gezellige interieur. Overal hangen planten en de marmeren tafeltjes zijn keurig gedekt met witte linnen. Midden in het restaurant zit een grote bar gevestigd waar je, naar horen zeggen, heerlijke cocktails kunt drinken. Als we hebben plaatsgenomen aan tafel wordt ons daarom ook meteen gevraagd van wat voor cocktails we houden. Zelf houd ik het liefst van bittere cocktails en dus krijgen we binnen no time een enorm glas Gin & Tonic geserveerd. Een goede binnenkomer. 

voorgerecht1

Gevarieerd aanbod met veel aandacht voor groenten

Op de kaart staan vlees-, vis-, vega-, en vegan-gerechten. Voor ieder wat wils dus. We besluiten de avond te beginnen met oesters en daar kan je niet veel verkeerd aan doen. Daarna delen we twee voorgerechtjes. Als eerste krijgen we de Wontons (12 euro), die gevuld zijn met gamba en kreeft en geserveerd worden met een goddelijke bisque. Jammer dat we er geen lepel bij geserveerd krijgen want de bisque is te lekker om te laten staan. Daarna proeven we de Artisjok (11,50 euro). Hierbij hadden we eigenlijk een volledige artisjok verwacht. Het was dus een aangename, dat wel, verrassing dat dit als een soort salade gepresenteerd werd. De bijbehorende saus maakte het gerecht lekker fris en voor groentenliefhebbers is dit echt een aanrader.

zalm

Grote porties 

Als we bij de hoofdgerechten zijn aangekomen hebben we eindelijk dat enorme glas Gin & Tonic op en gaan we over op de wijn. Zelf drink ik, ten alle tijden, het liefst wit en ik kies voor een Sauvignon Blanc uit Malbourough, de bekendste regio uit Nieuw Zeeland. Lekker uitgesproken en met frisse zuren.  We drinken dit bij een lekker groot stuk zalm (21,50 euro), dat zo zacht gegaard is dat het in je mond wegsmelt. Iets te weinig zeekraal en iets teveel tomaten worden erbij geserveerd. 

steak

Helemaal enthousiast zijn we over de Steak Rossini (24 euro), een lekker mals stuk Haas met eendenleverboter (YUM!) en madeirajus (lekker om je frietjes in te dippen). Gelukkig is deze portie zo groot dat we extra lang kunnen genieten van dit gerecht dat toch wel het hoogtepunt van de avond is. 

We sluiten de heerlijkeavond af met een kaasplankje (12,50 euro) en een glaasje port. Wat ons vooral erg opviel aan Restaurant Park Amsterdam is dat de porties van de gerechten lekker ruim zijn, ze onwijs goede cocktails shaken en het gewoon een heel fijn plekje is om je ochtend, middag of avond door te brengen. 

Reserveren: Park Cafe Restaurant 
Adres: 's-Gravesandestraat 55, Amsterdam

andere artikelen