Dimsummen & alcoholvrije cocktails bij Sea Palace Amsterdam

Iedereeen die in Amsterdam woont of er regelmatig komt kent het wel: het Chinese restaurant op een drijvend vlot schuin tegenover CS. Maar wist je ook dat je er heel goed kunt dimsummen? Sinds eind mei heeft het Aziatische restaurant een nieuw menu en wij mochten komen proeven. 

Door Anne Tonen

Gek genoeg is voor mij de eerste keer dat ik Sea Palace bezoek en één ding valt me meteen op: het restaurant heeft veel meer sfeer dan de meeste dimsumrestaurants in Amsterdam, die alles behalve gezellig zijn. Chinezen komen voor het eten en decor en service is bijzaak, maar persoonlijk ben ik toch wel gevoelig voor sfeer en dat zit bij Sea Palace dus helemaal goed. Daarnaast hebben ze een mooi uitzicht over het IJ. Vooralsnog zonder terrasvergunning, maar die komt er op korte termijn aan, vertelt de eigenaar. 

1

We nemen plaats aan tafel en we krijgen het nieuwe menu in vier gangen gepresenteerd, dat bestaat uit zoveel lekkers dat een keuze maken erg moeilijk is. We krijgen gefrituurde dumplings met kip, (gestoomde) garnalen en coquille. Vervolgens worden we getrakteerd op overheerlijke vlees en bouillon buns, pikante mini inktvis en varkensvlees met Chinese bieslook. Dan is het tijd voor de eend en koriander bun, dumplings met varken, garnaal en hitake en een rijstflensje met gedroogde garnalen. Daadwerkelijk alles (behalve die inktvist dan) is lekker, maar favoriet zijn toch wel de bouillon buns en de dim sums met garnalen en coquille. 

Ondertussen drinken we bij alle gangen geen koude biertjes of wijn, maar alcoholvrije cocktails. Het restaurant is onlangs namelijk een samenwerking aangegaan met Seedlip, een alcoholvrije 'gin' dat al in verschillende Michelinsterrenzaken verkrijgbaar is en dat een goed alternatief is als je een middagje of avondje alcoholvrij gaat. 

2

De ‘gin’ wordt gemaakt door een speciaal ontwikkelde maceratietechniek, gedistilleerd in een koperen ketel en het filtratieproces van elk ingrediënt wordt duurt zes weken. Het fijne aan Seedlip is dat het compleet zonder calorieen, suiker, zoetstof en kunstmatige toevoegingen wordt gemaakt en je hebt ze in drie verschillende smaken. Voor ieder wat wils dus en mocht je om bepaalde redenen een avondje alcoholvrij willen dan serveert Sea Palace verschillende bijpassende mocktails bij hun menu.

Nog even over de prijzen: die zijn vergelijkbaar met andere dimsum-restaurants en hartstikke oké! Zo betaal je gemiddeld 5 euro per gerechtje en dat is een prima prijs voor de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Reserveren maar!

Adres: Oosterdokskade 8, Amsterdam
Reserveren: www.seapalace.nl

andere artikelen