DGLT 2019 maakt volledige line-up bekend

DGTL Amsterdam maakt de volledige line-up bekend van haar zevende editie tijdens het Paasweekend op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Naast al aangekondigde acts als Ben KlockCarista, Dixon, Disclosure [dj] en Laurent Garnier maken de toegevoegde namen de line up compleet. Publiekslievelingen die zijn toegevoegd zijn namen als Amelie LensBicep [dj], DMX Krew [live], Honey DijonMaceo PlexMarcel Dettmann en nog vele anderen.

Maar er is meer, de organisatie biedt deze editie bezoekers de kans om een aantal van deze headliners een bijzondere set te zien spelen in een speciale setting, ook kondigt DGTL aan dat er dit jaar een speciale stage wordt toegewijd aan livesets.

Zoals ieder jaar wordt het festival op vrijdagavond geopend in de karakteristieke Scheepsbouwloods, een perfecte match voor de DGTL show. In deze industriële setting zullen DJ KozeMano Le Tough en Tunnelvisions & Applescal het publiek met hun krachtige performances klaarstomen voor de twee dagen die nog volgen.

The Black Madonna keert terug na een triomfantelijke set afgelopen maand tijdens DGTL Madrid. Hetzelfde geldt voor rising star HAAi, die een buitengewone performance gaf tijdens DGTL Amsterdam 2018 en binnenkort een release uitbrengt op DGTL RecordsDGTL’s eigen record label. Na een intens jaar van touren met hun live show, brengt Bicep een spectaculaire DJ-set, terwijl Detroit-legende Moodymann bezoekers zal trakteren op zijn onnavolgbare eclectische performance. Daarnaast brengt Motor City Drum Ensemble disco en house naar het festival. De melodieuze techno van Maceo Plex past precies bij DGTL en mag hier niet ontbreken, maar ook Berghain veteraan Marcel Dettmann’s set belooft iets speciaals te worden. De back-to-back set van Green Velvet en Patrick Topping is ook een waardige toevoeging.

Na een geweldige set op DGTL Amsterdam vorig jaar, blijft Honey Dijon met haar house sound opklimmen naar de grootste festival podia en dus mag zij ook dit jaar op DGTL niet ontbreken. Ditzelfde geldt voor de krachtige techno van Amelie Lens. Het Braziliaanse talent Vermelho maakt zijn debuut in Amsterdam na een magische set op DGTL São Paulo. De organisatie geeft ook breed aandacht aan acts van eigen bodem in de vorm van local hero William Djoko, nieuwkomer upsammy en JP Enfant, die recent getekend heeft op DGTL Records. Maar ook de allereerste DJ-set ooit van Younger Rebinds, het groovy alter ego van Benny Rodrigues en de eerste back-to-back set ooit van stranger en Deniro zijn must-see’s van eigen bodem. Daarnaast prijken Boilerroom-approved Identified Patient en Matthew Dekay ook als enkele lokale talenten op de line up. Live performances komen dit jaar onder andere van electro legendes DMK Krew, het duo Otzeki en publiekslieveling Henrik Schwarz. 

Weekender tickets en passe-partouts zijn al in de verkoop. Dagtickets zullen op dinsdag 8 januari om 12.00 uur in de verkoop gaan via deze website.

* Your Daily Life was vorig jaar aanwezig bij de festivalopener en interviewde een aantal festivalgangers. Lees het artikel hier terug. 

andere artikelen