Zoete quesadillas met aardbeien, mascarpone, basilicum én Nutella

Als je een echte zoetekauw bent, dan zal je deze quesadillas waarschijnlijk heerlijk vinden! In plaats van de hartige en meer bekende quesadillas, besloot ik om een zoete variant te maken. Deze quesadillas hebben een heerlijke vulling van mascarpone, basilicum en aardbeien. Om het nog helemaal af te maken (chocolade hoort er gewoon bij toch?) zit er ook nog een klein beetje Nutella bij. Resultaat? Een héérlijke sweet treat om bij weg te dromen..

Wat heb je nodig?

(voor 6 quesadillas)

  • 3 middelgrote tortillawraps
  • 75 gram mascarpone
  • 3 theelepels suiker
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 7 à 8 aardbeien
  • Handje verse basilicum
  • Kaneelpoeder
  • Nutella
  • Bakspray (Dr. Oetker)

recept 1

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardbeien in dunne plakjes en zet apart. Meng de mascarpone met de suiker, scheur wat blaadjes basilicum en doe deze bij het mascarpone mengsel.
  2. Smeer de ene helft van de wrap in met het mascarpone mengsel en de andere helft met Nutella. Verdeel de aardbeien over het mascarpone mengsel.
  3. Vouw de wrap dubbel en spray de bovenkant in met bakspray. Meng 1 eetlepel basterdsuiker met een flinke snuf kaneel en strooi wat over de bovenkant van de tortilla.
  4. Spray je grillpan of grillijzer in met wat bakspray en bak de quesadillas ca. 1,5 minuut op iedere kant, totdat de suiker een beetje gekarameliseerd is.
  5. Snijd de quesadilla in twee stukken (twee driehoeken) en strooi nog wat basterdsuiker over de quesadillas. Serveer eventueel met nog wat mascarpone en verse aardbeien.  

Meer recepten van Lisa vind je op haar eigen blog: Mangiare By Lisa of volg Lisa op Instagram

andere artikelen