Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het toetje tijdens pakjesavond? En heb je nog geen idee wat je moet maken? Zoek dan vooral niet verder… Deze cheesecake in een glaasje mét witte chocolade, amaretto en kruidnoten is het ultieme dessert voor pakjesavond. Het ziet er feestelijk uit, iedereen kan het maken en het staat binnen 30 minuten op tafel. Wedden dat jij op pakjesavond het mooiste cadeau geeft met dit dessert?
Wat heb je nodig?
- 120 gram kruidnoten
- 100 gram witte chocolade
- 75 gram pure chocolade
- 100 gram monchou
- 200 ml verse slagroom
- 4 eetlepels amaretto
- Cacaopoeder
- Evt. extra chocolade pepernoten voor decoratie
- 4 kleine glaasjes
Bereidingswijze
- Hak de pure chocolade grof.
- Breng in een steelpannetje 50 ml verse slagroom aan de kook, haal van het vuur en roer de pure chocolade erdoor. Laat 10 minuten staan. Roer het mengsel daarna nogmaals goed door elkaar en laat ca. 30 minuten afkoelen.
- Doe de kruidnoten in een plastic zakje en rol met een deegroller zo fijn mogelijk. Doe de kruidnoten daarna in een kom en roer er 4 eetlepels amaretto door. Bedek de bodem van de glaasjes met het kruim en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet daarna in de koelkast.
- Smelt de witte chocolade au-bain-marie of in een kommetje in de magnetron.
- Klop de rest van de slagroom stijf met een handmixer, roer de monchou los en meng de slagroom, monchou en witte chocolade daarna goed door elkaar.
- Verdeel de helft van het roomkaasmengsel over de bodem, vervolgens een laag met ganache van pure chocolade en eindig met een laag van het roomkaasmengsel.
- Laat de cheesecakes afgedekt 30 minuten in de koelkast opstijven.
- Strooi voor het serveren nog wat cacaopoeder over de glaasjes en decoreer eventueel met wat chocoladepepernoten.
Fijne pakjesavond!