Op vakantie in eigen land? Ga glamperen in een tipi tent of een sterrenkubus

Nu de zomervakantie nadert krijg ik steeds meer de behoefte om mijn telefoon uit te zetten en ergens op een veldje bij een kampvuur een fles wijn open te trekken. Normaliter zou ik dan mijn tent opzetten en daar een paar dagen in vertoeven, maar nu ik ouder word heb ik niet meer zo’n zin om op zo’n hobbelige luchtbed in een veel te kleine tent te liggen. Gelukkig is er een nieuwe kampeertrend ‘glamperen’. Glamperen is immens populair en staat voor glamorous kamperen. Luxe en comfortabel kamperen, maar toch midden in de natuur. In Nederland zijn veel bijzondere plekken waar je kunt glamperen, de ene accommodatie is nog unieker dan de andere. 

Door: Albertine Pomper

De Dome- camping Bij Ons - 120 euro per nacht
De Dome- camping Bij Ons – 120 euro per nacht

Camping ‘Bij Ons’ in Groesbeek

Bij Ons in Groesbeek kun je genieten van de natuur en de gezellige sfeer. Naast ongeveer veertig kampeerplaatsen zijn er verschillende bijzondere verblijven, zoals een pipowagen, een tuinhuisje of een stoere jachthut. Je kunt ook slapen in een van de tipi’s in het weiland. Deze zijn volledig in stijl ingericht met lekkere warme vloerkleden en comfortabele bedden. Ik zou wel een nachtje in de Dome willen doorbrengen, een halve bol met een transparant dak, zodat je naar de sterren kunt kijken.

‘t Buitenland in Riel

Finse Kota- t Buitenland - 78 euro per nacht
Finse Kota- t Buitenland – 78 euro per nacht

Als ik ga kamperen, wil ik het gevoel hebben alsof ik heel ver weg ben, ook al is dit niet het geval. In ’t Buitenland kun je overnachten in een Mongoolse Yurt of een Finse Kota. Je hoeft er niet veel voor te doen, je moet alleen even naar Brabant rijden. Er is een hottub, zodat je ’s avonds in de buitenlucht kunt ontspannen in een heerlijk warm bad. De Finse Kota’s zijn behaaglijke houten hutjes. Ze zijn voorzien van een houtkachel en een keukenblokje om te koken. Er is een kleine, gezamenlijke kampvuurplek en elke kota heeft een eigen picknicktafel met een prachtig uitzicht.

Erfgoed Bossem in Lattrop-Breklenkamp

Sterrenkubus- Erfgoed Bossem- 110 euro per nacht
Sterrenkubus- Erfgoed Bossem- 110 euro per nacht

Ver weg van massatoerisme is er een kleinschalige logeeraccommodatie op een eeuwenoud Boerenerf: Erfgoed Bossem in het Twentse Lattrop. Je kunt hier slapen in knusse boerderijkamers, sfeervol ingerichte safaritenten en unieke sterrenkubussen. De sterrenkubussen zijn klein, maar zijn zo ingedeeld dat je nog prima je kont kunt keren. ‘s Avonds bestudeer je de sterrenhemel met je eigen telescoop en slaap je onder een transparante koepel waardoor je vanuit bed uitzicht hebt op de sterrenhemel.

Safaritent- Boerenbed- Vanaf 205 euro voor 2 nachten
Safaritent- Boerenbed- Vanaf 205 euro voor 2 nachten

Boerenbed

Heb je altijd al eens willen slapen bij de boer? Lekker buiten leven, koken op hout en eitjes rapen in het kippenhok? Boek dan eens een Boerenbed. Er zijn verschillende locaties in Nederland, dus je kunt zelf kiezen waar je naartoe wilt. De safaritenten staan bij werkende agrarische bedrijven en de boerenfamilies laten je graag kennis maken met het leven op het platteland. Weg van de drukte, weg van de hectiek. Rust, ruimte en genieten, wie wil dat nou niet?

Retro caravan- Camping Het Goeie Leven- 255 euro voor vier nachten
Retro caravan- Camping Het Goeie Leven- 255 euro voor vier nachten

Camping Het Goeie Leven in Eerde (Veghel)

Deze camping wordt omgeven door een mooi bosrijk gebied, je kunt hier fantastisch wandelen en fietsen. Als je hier je eigen tent wilt opzetten kan dat, je kunt dan je eigen voorzieningen samenstellen, zoals een hangmat of een picknicktafel. Ook kun je een overnachting boeken in een tipi, een safaritent of een retro caravan. In de caravans waan je je terug in de tijd. De inrichting en het servies zijn heerlijk vintage, ik houd ervan. 

andere artikelen