5 x hotspots in het Westerpark

Het leukste park in Amsterdam is het Westerpark. Je kunt er picknicken, barbecuen, naar de film gaan en het barst van de leuke tentjes waar je terecht kunt voor een hapje en/of een drankje. In dit artikel tip ik mijn vijf favoriete plekken. 

Door Anne Tonen

bar kantoor terras

Bar Kantoor

Het was even stil op het Westergasterrein wat betreft nieuwe restaurants, maar sinds het voorjaar van 2018 is daar met Bar Kantoor verandering in gekomen. In een prachtig monumentaal pand,  waar vroeger het kantoor van de Westergasfabriek huisvestte, kun je nu zeven dagen per week terecht voor ontbijt, lunch, diner of een heerlijke borrel. Op het gigantische zonnige terras of in het trendy ingerichte restaurant voel je je helemaal thuis en kun je uren blijven hangen. 

Favoriete gerechten: Eggs Benedict, risotto met brandnetel, geitenkaas en broccoli en het charcuterie- en kaasplankje
Favoriete drankje: alle cocktails, de Sauvignon Blanc & de Gruner Veltiner

Meer weten over Bar Kantoor? Lees hier onze uitgebreide review. 

gin tonic 1

Mossel & Gin

Bij Mossel & Gin, de spot in het Westerpark moet je zijn voor bijzondere en overheerlijke Gin Tonics en mosselpannetjes. Deze hotspot, dat een heel fijn zomers, knus en intiem terras heeft, is ideaal voor een romantische date of een lange borrelavond met vrienden. Zorg dat je genoeg mosselpannetjes, franse frietjes of andere snacks bestelt, zodat je zoveel mogelijk verschillende Gin Tonics van de kaart kunt proeven. Geloof ons: daar krijg je geen spijt van. 

Favoriete gerechten: Oesters, ceviche en de mosselen in romige roquefortsaus
Favoriete drankje: Infused Gin met aardbei, limoen en gember 

Meer weten over Mossel & Gin? Lees hier onze uitgebreide review. 

troost 1

Brouwerij Troost 

Het Amsterdamse biermerk Brouwerij Troost opende onlangs haar vierde locatie in Amsterdam, maar de brouwerij/restaurant/bar op het Westergasterrein blijft onze favoriet. Binnen zit je aan lange tafels met een lekker biertje in je hand, terwijl je ondertussen mee kunt kijken hoe er op de achtergrond in grote ketels het bier wordt gebrouwen. Hoe leuk.

Met mooi weer kun je op het terras neerploffen. Ook hier staan grote picknicktafels waar je met veel man aan kunt zitten. Mocht je dus op zoek zijn naar een gezellige plek om met je collega's of je vriendengroep na werk nog een echt lekker biertje te drinken, dan is deze plek uitermate geschikt. Op het menu vind je twaalf zelf gebrouwen bieren op de tap, drie bieren op de fles, flamkuchen, burgers, nacho's en andere gerechten die perfect passen bij een avondje zuipen. 

Favoriete gerecht: The Veggie Burger
Favoriete drankje: Weizen, Honingblond en O.P.A. Tip: doe de proeverij en ontdek voor slechts tien euro vier verschillende bieren. 

buurtboerderij

Buurtboerderij Ons Genoegen

Ben je de drukte van de stad even zat? De Buurtboerderij, aan de rand van het Westerpark, is de ideale plek om in de zomer even helemaal zen te worden. Neem plaats in de gigantische tuin vol met stoeltjes, zitzakken en picknicktafels en geniet van een biologisch driegangen verrassingsmenu voor slechts 9,50 euro per persoon, bitterballen, een heerlijk belegd broodje of een grote pannenkoek. 

De Buurtboerderij is de ideale plek om in je eentje te relaxen met een boek, voor een lunch met je familie of een romantische date.

Favoriete gerechten: Pannenkoek met kaas en spek en het broodje met huisgemaakte tonijnsalade
Favoriete drankje: Prosecco en Prael Bitterblond

Credit: Facebook Wester Wijnfabriek
Credit: Facebook Wester Wijnfabriek

Wester Wijnfabriek

Tegenover Brouwerij Troost zit de Wester Wijnfabriek verstopt in een piepklein meterhuisje. Bij deze wijnbar worden zowel toegankelijke tot complexere wijnen geschonken. Gelukkig is het aardige personeel altijd bereid om je de wijnen te laten proeven en je uitleg te geven over de smaken. Verder serveren ze bij Wester Wijnfabriek ontzettend goede happen, waardoor deze intieme wijnbar echt een perfecte plek is om je weekend te beginnen of je weekend af te sluiten. 

Favoriete gerechten: Boquerones, Forelpate en Ganzenrillette
Favoriete drankje: Daar zijn we nog niet over uit

andere artikelen