De vijf hotspots van Vivian Secrève (The Daily Dutchy)

Vivian Secrève startte drie jaar geleden het platform The Daily Dutchy en sindsdien eet ze nauwelijks een avond nog thuis. Want hoewel ze enorm kan genieten van een avondje op de bank met een pizza, wordt deze enorme levensgenieter en succesvolle blogger zo'n vijf keer per week uitgenodigd om te komen lunchen of dineren bij de nieuwste hotspots in Amsterdam. Your Daily Life vroeg Vivian naar haar favorieten!

Credit: GS
Credit: GS

Ontbijt: GS

"Ik houd heel erg van eitjes bij het ontbijt, dus ik kom graag bij GS Brunch en dan het liefst op de boot. De ontbijtjes zijn echt lekker. Vooral de eggs Benedicts met zalm en spek. Die bestel ik daar altijd. Met een bloody mary erbij. Love it."

Wat ontbijt je als je thuis bent?

"Ik ben een hele slechte thuis ontbijter want ik doe vrijwel nooit boodschappen. Vandaag heb ik bijvoorbeeld ontbeten met een stuk ontbijtkoek omdat dat het enige was wat ik nog in huis had, haha. In het weekend gaat het vaak iets beter, dan ontbijt ik af en toe wel uitgebreid thuis." 

Credit: Morgan & Mees
Credit: Morgan & Mees

Lunch: Morgan & Mees

"Dat ligt heel erg aan mijn mood. Ik heb meerdere favoriete plekken, maar wat ik echt een fijne plek vind is Morgan & Mees. Wat ik dan bestel? Meestal de ceasar salade. Vooral om te compenseren voor wat ik de rest van de dag allemaal naar binnen prop, haha. Ik vind het belangrijk dat mijn lunch dus gezond is." 

Credit: Bar Kantoor
Credit: Bar Kantoor

Diner: Bar Kantoor & MaMa Kelly Den Haag

"Ik heb onlangs heel lekker gegeten bij Bar Kantoor. Mijn nieuwe favoriete spot in het Westerpark. Het restaurant heeft een super mooi terras en het interieur ziet er super gestyled uit. Daarnaast hebben ze een heel gevarieerde kaart met van alles en nog wat. Qua plek heeft het heel veel te bieden, denk ik. Mama Kelly in Den Haag vind ik trouwens ook heel leuk.Het restaurant is wat industrieler dan het nieuwe restaurant in Amsterdam en ook vind ik de sfeer in Den Haag beter. In Amsterdam heb je de roze toestanden wat heel vet is voor de foto, maar de vestiging in Den Haag is meer mijn ding qua sfeer." 

Wat eet je het liefst als je uit eten gaat?

"Ik ben een echte viseter. Vooral omdat ik dat thuis niet zo snel maak. Van kinds af aan heb ik van huis meegekregen om iets van de kaart te bestellen wat je zelf niet zo snel zou maken of wat je nog nooit gegeten hebt. Ik probeer eigenlijk altijd wel nieuwe dingen uit. Tenzij ik heel erg veel zin in een bepaald gerecht heb." 

Credit: Pllek
Credit: Pllek

Terras: Pllek & Meneer Nieges

"Ik vind het heerlijk om op een terrasje te zitten. Als het echt lekker weer is ga ik graag naar Pllek. Ik vind Pllek gewoon chill. Je ontsnapt even aan de drukte van de stad en door het gemaakte strandje krijg je echt een beetje een vakantiegevoel. Een dagje uit in eigen stad, zo kan ik het het best omschrijven. Ook kom ik graag bij Meneer Nieges. Lekker aan het water." 

tap zuid 1

Borrelplek: Tap Zuid

"Vroeger ging ik altijd heel veel borrelen bij Frits, maar daar woon ik nu niet meer in de buurt. Ik woon nu sinds kort in Zuid en daar moet ik mijn borrelplekjes nog een beetje gaan ontdekken. Tap Zuid vind ik wel heel leuk en ik woon vlakbij de Pijp en daar valt natuurlijk genoeg te borrelen. Wijnbarren en kroegen vind ik het leukst. Qua uitgaan kom ik graag op festivalletjes en in de Chin Chin Club, Claire en bij De Bajes."

Hoeveel glazen drink je gemiddeld per week?

"Ik probeer er op te letten dat ik doordeweeks minder drink. Tenzij ik persetentjes heb, want daar hebben ze vaak een wijnarrangement erbij. Ik vind het altijd heel leuk en goed om te weten of een bepaalde wijn goed past bij een gerecht. Daar kan ik echt van genieten. Hoeveel ik exact drink weet ik niet, maar dat het teveel is is een ding wat zeker is. Volgens de Dikke van Dale ben ik denk ik wel een alcoholist, haha." 

Lees ook: 
De vijf hotspots van Arie Boomsma
De vijf hotspots van Kae Sutherland
De vijf hotspots van Rens Kroes

andere artikelen