De vijf hotspots van Julian Aijal (Cityguys)

De 28-jarige Julian Aijal uit Amsterdam kun je regelmatig tegenkomen op het Instagram-account van Cityguys, waar hij al een jaar werkzaam voor is. Voor Cityguys.nl ontdekt Julian samen met vijf andere mannen alle hotspots in Amsterdam en bezoekt hij wekelijks zoveel mogelijk events.Thuis eten doet hij eigenlijk nooit en dus vonden wij het hoog tijd om deze foodlover zijn favo hotspots met ons te laten delen.  

lottis

Ontbijt: Lotti’s / The Hoxton

"Ontbijten doe ik niet echt, het is eerder een hele vroege lunch. Je kan mij regelmatig vinden bij Lotti’s, het restaurant in The Hoxton. Het is een van de weinige plekken waarbij ik écht een woonkamer gevoel krijg. Er zijn uiteraard genoeg andere leuke gezellige plekken zoals dit maar Lotti’s is op nog geen vijf minuten afstand fietsen. Het liefst eet ik een Lotti’s Benny. Een gepocheerd ei met zalm op een toast. En als drankje de huisgemaakte ice tea, mijn favoriet."  

Adres: Herengracht 255, Amsterdam

frietsteeg

Lunch: De Frietsteeg

"Telt friet (sorry #teampatat) als lunch? Jawel hè!?. In de loop van de dag wil ik nog wel eens voor een frietje gaan bij De Frietsteeg. Door deze zaak ben ik sinds kort een puntzak gaan bestellen met een dubbele laag mayo. Dat is niet twee keer zoveel maar halverwege alvast wat mayo en op het laatst nog wat. Normaal met een zak friet heb ik vaak tegen het einde geen mayo meer over maar wel friet. Oke dit is niet echt een dilemma. Maar je komt gewoon nog een keer mayo tegen in de loop van je zak friet. Super chill." 

Adres:
Centrum: Heisteeg 3, Amsterdam
Zuid: Stadionkade 73/A, Amsterdam

cafe-de-klos

Diner: Cafe de klos

"Van buiten zou je  denken dat het een bruin cafe is en als je er voor het eerst binnenloopt krijg je die indruk ook wel. Maar dit is het restaurant waar ik tot nu toe de beste spareribs heb gegeten.Voor het geval je handen helemaal onder de spareribs zitten, het menu staat ook op hun t-shirt. Vet handig. Of ze dit ook als merchandise verkopen heb ik eigenlijk nooit gevraagd. Ik ben hier niet wekelijks hoor. Je kan me vaker vinden bij Cannibale Royale aan de handboogstraat. Dit komt vooral omdat doordeweeks de keuken open is tot 02:00 uur. Tegen die tijd kan ik nog weleens op zoek zijn naar een steak of een nachos chicken." 

Adres: Jacob Bontiusplaats 1, Amsterdam

Credit: Facebook Roest
Credit: Facebook Roest

Terras: Roest

"Plekken die hun orginele bestaansrecht verliezen en later weer tot leven komen als een heel ander concept zijn voor mij vaak de meeste gezellige plekken. In dit geval Roest, het voormalige Koud Gas Gebouw. De vergunning van de hallen en het strand is sinds vorig jaar jammer genoeg verlopen dus ik weet niet hoe de sfeer deze zomer zal zijn. Los daarvan hebben ze ook gewoon hele toffe thema feestjes. Van GTA Soundtrack Party tot een Stevie Wonder Tribute. En voor diegene die dit feestje nog kan herinneren, R. Kelly day 2015 was toch wel de aller beste." 

bar-broker

Borrel: Bar Broker

"Bar Broker ging ruim een jaar geleden open als pop-up bar en het liep als een tierelier. Ik was er in de begin periode meerdere malen per week te vinden. Het leek het wel alsof de tijd hier had stilgestaan in de ‘80s en ze lekker zijn blijven hangen. Er is sinds kort binnen ook een skihut en elke tent die een jagermeister tap heeft, heeft bij mij al een streepje voor. Daarnaast  drink ik ook graag een cocktail met als favoriet de Penicillin. Misschien komt het omdat ik deze daar voor het eerst heb gedronken maar dit doe ik het liefst bij House Bar, de cocktailbar van Kimpton De Witt." 

Adres: Reguliersdwarsstraat 44, Amsterdam 

Lees ook:
De vijf hotspots van Rens Kroes
De vijf hotspots van Arie Boomsma 
De vijf hotspots van Fred van Leer

andere artikelen