De vijf hotspots van Fred van Leer

Wie deze stylist, die tegenwoordig ook vlogger is, op zijn social media-kanalen volgt weet dat Fred van Leer wel van een borrel, een etentje en een feestje houdt. We vroegen deze vrolijke levensgenieter daarom om zijn favoriete plekken met ons te delen. 

Ontbijt: Thuis

"Ontbijten buiten de deur doe ik bijna nooit. Ik zit aan de doormeals, dat is een bedrijf dat mijn ontbijt, lunch en avondeten maakt. Ik ontbijt dus het liefst thuis in Rotterdam buiten op mijn terras. Gewoon lekker in de chill met Nu.nl en mijn kwarkje naar binnen werken."

van dam 111

Lunch: Brasserie van Dam 

"In Amsterdam is er maar een plek waar je lekker kunt luchen en dat is bij Brasserie van Dam. Bij Van Dam, de zaak van Nicolette (van Dam, red.), eet ik het liefst. Je kunt daar heerlijk buiten zitten, naar mensen kijken en er komen veel bekenden. Ik bestel daar altijd de Thai Beef Salad. Het water loopt in mijn mond als ik eraan denk." 

Adres: Cornelis Schuytstraat 8-10, Amsterdam

the harbour

Diner: The Harbour Club

"Ik ben gek op de Harbour Club en dan zit ik het liefst in Rotterdam. Lekker met Monica (Geuze, red.) aan een mooi glas wijn. Ik houd van een plek waar ze niet zo zeer weten wie ik ben maar wel weten wat ik lekker vind. Dat ik niet eens de kaart hoef te bekijken maar dat de bediening zegt: “Hey Fred, zullen we dit wijntje doen met dat gerechtje erbij?”. Lekker makkelijk toch? Ik ben gek op die service, vind ik heerlijk." 

Adres: Kievitslaan 25, Rotterdam 

reguliers

Borrel: Reguliersdwarsstraat

"Het liefst bij vrienden of bij mij thuis want dat vind ik het fijnst. Dan kun je ongegeneerd dronken worden maar ook gewoon jezelf zijn. Ik ben overigens altijd mezelf hoor, maar soms is het fijn als er geen mensen meekijken. Wanneer ik wel buiten de deur ga borrelen dan kom ik graag in de Reguliersdwarsstraat of in Mr. Porter in het W Hotel. Ik houd wel van een gouden randje ja, maar het hoeft voor mij absoluut niet chique te zijn hoor. Ik kan ook genieten van een donkere bruine kroeg waar Joke achter de bar staat. Je zult het misschien niet denken maar ik ben echt heel casual."

Adres: Reguliersdwarsstraat, Amsterdam

beachclub 0

Terras: Beachclub O.

"Als het mooi weer is, is Beachclub O. in Noordwijk een heerlijke plek. Ondergaande zon, een saxofonist, lekkere wijn en goed gezelschap. Perfect. In mijn woonplaats Rotterdam kom ik het liefst bij The Harbour Club of Van Zanten. Wat ik dan drink? Voornamelijk wijn. Een tijd lang heb ik Gin & Tonic gedronken maar daar blaas ik van op. Nu ben ik overgestapt naar wijn. Die drink ik altijd met water. Dus een kwart wijn met drie kwart water. Eigenlijk is het een glas water met een wijnsmaakje. Ik heb namelijk geen zin om dronken te worden of me de dag erna beroerd te voelen."

Adres: Kon. Wilhelmina Boulevard 106, Noordwijk

Lees ook: 

– De vijf hotspots van foodblogger Kae Sutherland
– De vijfhotspots van Amayzine-editor Elke Wijnands
  De Vijf hotspots van Arie Boomsma 

 

andere artikelen