In de kast met Rauw Store-eigenaar Sjoerd van der Poot

Het is al lang niet meer zo dat de vrouw of moeder twee keer per jaar de stad in gaat om kleding voor man-of zoonlief in te slaan. Tegenwoordig gaan de mannen zelf op pad en weten ze heel goed wat ze willen. Hebben ze favoriete merken, het juiste kapsel en staan er gemiddeld meer sneakers in de inloopkast dan bij de vrouw. In deze nieuwe rubriek nemen we elke maand een kijkje in de kast van een hippe man. 

We trappen af met Sjoerd van der Poot (35) uit Amsterdam. Sjoerd is eigenaar van modezaak Rauw. Store in De Pijp. Hij heeft helemaal zijn eigen stijl, omschrijft zichzelf als een 'denim-freak' en heeft een grote liefde voor Scandinavische merken. 

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

"Street chic. Mijn stijl hangt heel erg in het Scandinavische, gecombineerd met denim."

vintage lacoste

zonnebril sjoerd

Wat zijn je favoriete items uit je kast? 

"Een Made In Japan jeans sample van Blue Blood die volgens mij nooit in productie is gekomen. En tevens een van de laatste Made In Japans die Jason Denham bedacht voor Blue Blood. Een Vintage Lacoste tennisjacket met cream witte badstofvoering uit 1973. Qua zonnebrillen is de vintage Dunhill mijn favoriet. Ik had er twee van, maar ben er helaas een verloren op Bali. "

Bij welke winkel shop je het meest?

"Doordat ik veel reis voor werk is één winkel niet echt aan te wijzen. Maar ik shop graag bij boetieks die een bijzondere collectie proberen samen te stellen uit collecties van verschillende merken. Daarnaast ben ik natuurlijk erg fan van mijn eigen winkel in De Pijp, Rauw. En online natuurlijk bij rauw-store.com."

foto winkel rauw

Bij welke winkel zou je wel een maandsalaris kunnen spenderen?

"The Shop At Blue Bird in London. Zij proberen vernieuwend te zijn, maar tevens niet de draad kwijt te raken als het gaat om style. De collectie die ik voor Rauw Store inkoop is wel een prachtige afspiegeling van waar ik de Nederlandse man in zou willen zien, iets meer de minimalistische denim style gecombineerd met de Scandinavische style. Tevens is Tenue De Nimes een boetiek waar ik makkelijk even alles kan verbrassen aan alleen maar denim-producten. Ik blijft tenslotte een denim freak in hart en nieren."

Wat is de mushave voor mannen dit seizoen? 

"Een cropped chino of pantalon is een musthave voor dit seizoen. Mijn voorkeur gaat uit naar die van The Blue Uniform of de indigo variant van Livid Jeans genaamd Tue."

Waar investeer je in?

"In kleding met een uniek karakter. Dit kan bijvoorbeeld een limited jeans of sneaker zijn, maar ook vintage stukken die ik tegenkom waarvan ik denk dat ze nog wel eens meer waard kunnen worden. Zoals een origineel Versace-vest wat ik laatst vond in Kopenhagen."   

schoenen sjoerd

Welke schoenen moet iedere man sowieso in de kast hebben staan? 

"Een paar crispy white sneakers en een dressed shoe is iets wat elke man op zijn minst in zijn kast moet hebben." 

Hoeveel geld geef je per maand uit aan kleding?

"Dat verschilt sterk in wat er op dat moment uitkomt. Gemiddeld denk ik een paar honderd."

Wie is je stijlvoorbeeld?

"Als we het hebben over history, vind ik James Dean een pracht voorbeeld. Hedendaags kijk ik veel naar de street stylen in Scandinavië en London." 

In wat voor kleren zie je een vrouw het liefst? En zie je een vrouw liever op sneakers of hoge hakken?

"Een hoge hak is bijvoorbaat het meest sexy van de twee, maar ik snap maar al te goed dat je daar niet elke dag op wil lopen. Het hangt heel erg van het moment af. Zo kan een culotte met sneaker loafers en een basic tee ook erg sexy zijn! Voor een iedere dag look ga ik toch voor de chelsea boot met een high-waist jeans wat je op verschillende manieren heel makkelijk en snel kan stylen. Met een goede biker jacket bijvoorbeeld."

andere artikelen