De sporttrends van 2017

Het nieuwe jaar is weer begonnen en daar horen ook goede voornemens bij. Afvallen en gezonder leven staat al jaren op nummer 1 bij de voornemens. Wil je ook je levensstijl aanpakken en je wat vaker in het zweet werken, maar heb je nog geen duidelijk beeld wat je wilt bereiken? Ga dan niet voor het geijkte rondje hardlopen of een abonnement op de sportschool, maar bekijk wat deze sporttrends van 2017 voor jou en je lichaam doen. 

Door: Naomi Bönker

schermafbeelding-2017-01-02-om-19-58-22

1. Barre

Topmodellen als Doutzen Kroes en Romee Strijd doen het, net als actrice Natalie Portman: Barre-training. Een combinatie van balletoefeningen, pilates en yoga. Het is een complete work out voor je lichaam, waarbij je sterke en ook lenige spieren opbouwt, een mooie houding krijgt en een sterke romp. Dat betekent slanke benen en armen, indrukwekkende spieren en met een beetje mazzel ook een wasbordje. En je wordt er niet alleen strakker van, maar ook sterker.

Daarbij: Met een uur balletten verbrand je meer dan 500 calorieën!

schermafbeelding-2017-01-02-om-19-54-05

2. FloatFit

Overgewaaid uit Engeland: FloatFit. Hou je van een sportieve uitdaging en van water, dan is dit echt iets voor jou. De workout wordt gegeven op een drijvende mat in het zwembad, waarop je allerlei balansoefeningen uitvoert. Denk daarbij aan rennen, snel liggen en opstaan, squaten en planken. Omdat verschillende spiergroepen moeten samenwerken tijdens deze work out worden zwakke spiergroepen versterkt en verbetert je conditie zienderogen.

Wil je er nog een stapje bovenop doen? Ga dan voor de variant Aqua High Energy, een mix van aerobics, kickboksen, conditie- en krachttraining. Een complete body work out, maar wees gewaarschuwd: een goede basisconditie is geen overbodige luxe.

schermafbeelding-2017-01-02-om-19-55-10

3. Crossfit 2.0

Crossfit is een oude bekende, maar met de 2.0-versie ga je nog een stapje verder. ‘Bouw de beste versie van jezelf’ is de slogan die deze sporttrend hanteert. Crossfit is een combinatie van combattraining en fitness en heeft als doel om kracht en conditie uit te bouwen. Wees niet bang voor grote gewichten en extreme krachtsinspanningen, want daar staat crossfit bol van. Het vergt verder behoorlijk wat inspanning en tijd, want er staat een dagelijkse work out op het programma. Maar met als resultaat: sterke spieren, een ijzersterke conditie en een gebeeldhouwd lichaam.

andere artikelen