De leukste restaurants in A’dam West

Elke week openen er wel een aantal nieuwe restaurants in onze prachtige hoofdstad. Hartstikke leuk, maar hoe lastig is het om een keuze te maken uit zo’groot aanbod? Wij gaan maandelijks voor je op zoek naar de leukste hotspots, waar je écht een keer geweest moet zijn. Deze maand: de leukste eettentjes in Amsterdam West.

Boca’s

Wat? Tapas

Gemiddelde prijs: 20 euro

Cijfer: 8

bocas

 

 

 

 

 

 

 

Dit is een van mijn favorietje tentjes in Amsterdam waar ik elke maand wel een keertje ga eten. Boca’s staat bekend om zijn plateau’s met verschillende happen erop. Je hebt de keuze uit een vlees, vis, kaas of een combinatieplankje. Ik ga altijd voor de combi en bestel daarnaast dan nog wat gerechtjes, zoals mijn favoriet: de bruchetta met biefstuk fois gras of gesmolten brie. Deze gerechtjes kan je allemaal met elkaar delen, waar ik ontzettend van houd. Wanneer je klaar bent met eten is Boca’s een ideale plek, vooral op vrijdagavond, om te blijven hangen voor een gin tonic. Met je vriendinnen, maar ook voor een date is dit een hele toffe plek!

De Buurtboerderij Ons Genoegen

Wat? Eten en drinken voor heel weinig geld

Gemiddelde prijs: 10 euro

Cijfer: 8

schermafbeelding-2016-09-28-om-21-28-30

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer je de drukte van de stad even wilt ontvluchten, is de Buurtboerderij de ideale plek. Je kan hier terecht voor lunch, avondeten of gewoon voor een drankje. Deze plek is vooral erg fijn in de zomer omdat ze een prachtige tuin hebben. Ik kom hier regelmatig voor een vrijdagmiddagborrel met collega’s. Ook ga ik er wel eens in mijn eentje naar toe om lekker in de tuin te liggen met een boek of tijdschrift. De boerderij wordt gerund door vrijwilligers, waardoor het eten echt spotgoedkoop is. Voor een driegangendiner betaal je hier op woensdag en vrijdag slechts 5 euro. Reserveren is wel noodzakelijk.

Mossel & Gin

Wat? Mosselen en gin tonics

Gemiddelde prijs: 20 euro

Cijfer: 7,5

schermafbeelding-2016-09-28-om-21-37-23

 

 

 

 

 

 

 

 

De naam zegt het al. Hier krijg je de lekkerste mosselen met daarbij een goed gevuld glas gin tonic. De keuze is ruim, want je kan uit maar liefst 12 verschillende Gin Tonics kiezen. Qua eten is de keuze iets minder breed, maar dat is geen ramp want echt alle vier de mosselgerechten op de kaart zijn fantastisch. Mijn favoriet: de mosselen in Roquefortsaus.

Café Restaurant Amsterdam

Wat? Franse keuken

Gemiddelde prijs: 25 euro

Cijfer: 8

schermafbeelding-2016-09-28-om-21-40-54

 

 

 

 

 

 

Dit restaurant bestaat al jaren, maar desondanks is deze plek nog steeds een groot favoriet onder de Amsterdammers. Mijn favoriete gerecht op het menu is de fruit des mer. Een grote schaal met verse oesters, mosselen, gamba’s, scheermessen en andere schaaldieren. Leuk om te de delen met je vriend/vriendin. Voor degenen die liever vlees eten is er genoeg keuze op de kaart. Een nadeel: het terras, dat overigens wel super sfeervol is en aan het water ligt, is nogal klein.

andere artikelen