De leukste restaurants in A’dam Oost

Elke week openen er wel een aantal nieuwe restaurants in onze prachtige hoofdstad. Hartstikke leuk, maar hoe lastig is het om een keuze te maken uit zo’n groot aanbod? Onze culinair redacteur gaat maandelijks voor je op zoek naar de leukste hotspots waar je écht een keer geweest moet zijn. Deze maand: de leukste eettentjes in Amsterdam Oost.

1. Wilde Zwijnen

Schermafbeelding 2017-02-06 om 21.02.21

 

 

 

 

 

 

Dit restaurant ontdekte ik een paar jaar geleden toen ik net in Amsterdam kwam wonen en sindsdien is dit één van mijn lievelingsrestaurants en ben ik vaste klant. De houten tafels, oude schoolstoelen en de industriële elementen zorgen voor een hele knusse sfeer en het eten is er top. Bij Wilde Zwijnen kan je a la carte eten, maar ik raad je aan om voor het driegangenmenu (31,50) van de chef te gaan.  Want er is toch niks leukers dan je te laten verrassen?

Javaplein 23, Amsterdam
Gemiddelde prijs: 50 euro
Cijfer: 9,5 

2. De Vergulden Eenhoorn

Schermafbeelding 2017-02-06 om 21.06.59

 

 

 

 

 

Deze oude boerderij aan de Ringdijk is ideaal voor een romantische date. In de winter eet je in het knusse café en op een zomerse dag geniet je van bourgondische happen in de grote picknicktuin of in de oude koeienstal. Op de kaart vind je de heerlijkste borrelhappen, maar ook voor oesters en mosselen kan je hier terecht. Ook leuk: De Vergulden Eenhoorn organiseert regelmatig leuke events zoals jeu de boulen of een gezellig feestje met dj’s in de tuin.

Ringdijk 58, Amsterdam
Gemiddelde prijs: 30 euro
Cijfer: 8,5 

3. Café Restaurant De Plantage

Schermafbeelding 2017-02-06 om 21.07.59

 

 

 

 

 

 
De Plantage bevindt zich naast de hoofdingang van dierentuin Artis, heeft één van de mooiste terrassen van Amsterdam en zit gevestigd in een prachtig monumentaal pand. Op het menu staan gerechten zoals carpaccio, risotto, geroosterde eend en bavette. Als voorgerecht zijn de plats, bijvoorbeeld een plankje met de lekkerste worstjes, een aanrader om te delen. Je kan hier overigens ook erg goed lunchen. Zo ontdekten wij onlangs dat ze hier de lekkerste Eggs Benedict van Amsterdam serveren. 

Plantage Kerklaan 36
Gemiddelde prijs: 40 euro
Cijfer: 8,5 

Lees ook:

De leukste restaurants in Amsterdam West
De leukste restaurants in Amsterdam Centrum

andere artikelen