De leukste restaurants in A’dam Centrum

Elke week openen er wel een aantal nieuwe restaurants in onze prachtige hoofdstad. Hartstikke leuk, maar hoe lastig is het om een keuze te maken uit zo’n groot aanbod? Onze culinair redacteur gaat maandelijks voor je op zoek naar de leukste hotspots waar je écht een keer geweest moet zijn. Deze maand: de leukste eettentjes in Amsterdam Centrum.

1. Kaagman en Kortekaas

kaagman-en-kortekaas

 

 

 

 

 

 


Deze Franse bistro in hartje centrum opende vorig jaar zomer haar deuren. Dit is geen restaurant waar je zomaar even binnenloopt om snel een hapje te eten. Nee, hier ga je dineren wanneer je wat bijzonders te vieren hebt of gewoon zin hebt om lekker lang te tafelen onder het genot van de heerlijkste wijnen. Bij Kaag en Kortekaas kan je a-la-carte bestellen, maar ik adviseer je om je te laten verrassen en voor het menu van de chef te gaan met 3, 4 of 6 gangen. Denk aan veel wild en gevogelte en ze serveren hier de lekkerste huisgemaakte charcuterie.

Sint Nicolaasstraat 54, Amsterdam
Gemiddelde prijs: 35 euro voor 3 gangen
Cijfer: 9,5

2. Gin Neo

gin-neo

 

 

 

 

 

 


Gin Neo zat sinds de opening, avond na avond vol en verhuisde daarom afgelopen zomer van de Westerstraat naar een grotere locatie aan de Noorderstraat. Eigenaar Jin Hu wist personeel binnen te halen die gewerkt hebben bij internationale sterrenzaken als The Fat Duck, de Librije en Noma. Dat is aan alles te merken, behalve aan de prijs van het menu. Hier eet je namelijk voor slechts 35 euro op topniveau! Gin Neo hanteert een vast vijfgangenmenu, dat maandelijks wisselt, met de heerlijkste lokale producten gecombineerd met oosterse invloeden.

Noorderstraat 19III
Gemiddelde prijs: 35 euro voor 5 gangen
Cijfer: 9

3. Oriental City

schermafbeelding-2016-11-01-om-14-45-46

 

 

 

 

 

 

Onder de locals is dit de meest populaire spot voor Dim Sum. Het interieur is alles behalve hip, maar de dumplings (gestoomde hapjes van vlees-vis en vega) zijn hier perfect! Oriental City, een paar minuten lopen vanaf centraal station, is mega populair onder de Chinezen, dus het is er vaak erg druk. Ook de bediening laat af en toe wat steken vallen, maar de heerlijke, grote porties eten die je op tafel krijgt maakt het soms wat lange wachten binnen no time goed.

Oudezijds Voorburgwal 177
Gemiddelde prijs: 15 euro
Cijfer: 7,5

4. Buffet van Odette

schermafbeelding-2016-11-01-om-14-46-53

 

 

 

 

 

 


Bij deze gezellige bistro, razend populair onder de Amsterdammers, kan je naast dineren ook ontbijten of lunchen. Het menu van Bufett van Odette is klassiek, denk aan: artisjok, vongole en kokkels, charcuterie en onglet. Met de prijs-kwaliteit-verhouding zit het ook goed, want de hoofdgerechten zijn allemaal onder de 18,50. Ook fijn: het restaurant heeft een heel fijn en knus terras, gelegen aan de Prinsengracht, met dekentjes en terrasverwarmers. Dus ook in de winter kan je hier heerlijk buiten zitten met een wijntje.

Prinsengracht 598
Gemiddelde prijs: 18,50 euro
Cijfer: 8,0

5. Loetje Centraal Station

schermafbeelding-2016-11-02-om-10-25-37

 

 

 

 

 

 

De place to be voor de lekkerste biefstuk! Dit restaurant is ideaal om met grote groepen te eten. Met een bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje bijvoorbeeld. De prijs-kwaliteit-verhouding is goed, de bediening is snel en de biefstuk en jus zijn verrukkelijk!

Stationsplein 10
Gemiddelde prijs: 18 euro
Cijfer: 7,5

Lees hier: De leukste restaurants in A'dam West

andere artikelen