De leukste festivals in augustus & september

Het leukste en vrolijkste seizoen van het jaar is begonnen, namelijk het seizoen van de festivals. Waar vroeger festivals vrij zeldzaam waren, schieten ze nu als paddenstoelen uit de grond. Een keuze maken is bijna een onmogelijke opgave en daarom hebben wij een lijstje opgesteld met dé festivals die je volgens ons echt niet mag overslaan dit jaar. 

Paradijs festival

Paradijs Day & Night Festival
Datum: 19 augustus
Locatie: Noorderlicht, NDSM-werf Amsterdam
Website: Paradijs 
Genre: House
Leuk om te weten: Met één stage en zeven verschillende dj's is Paradijs Day & Night Festival het intiemste festival van onze hoofdstad. Op de NDSM-werf, met uitzicht op het IJ, kun je de hele dag met je vrienden dansen. Rond 23.00 uur nog niet uitgefeest? Dan verplaats je je naar binnen, want anders dan bij andere festivals gaat dit feestje door tot diep in de nacht. Nog een ander voordeel: kaartjes kosten maar 20 euro per stuk. 

strafwerk

Strafwerk Festival
Datum: 19 augustus
Locatie: Blijburg Aan Zee, Amsterdam
Website: www.strafwerk.org
Genre: Techno en House
Leuk om te weten: Dit festival slaan wij nooit over. Ten eerste omdat de line-up van Strafwerk altijd keihard is en ten tweede omdat het festival wordt gehouden op één van de mooiste locaties van Amsterdam: Blijburg aan Zee. Aan het strand dus en dat hartje zomer!

into the great vlie

Into The Great Wide Open 
Datum: 31 augustus t/m 3 september 
Locatie: Vlieland
Website: www.intothegreatwideopen.nl
Genre: Alternatieve popmuziek 
Leuk om te weten: Middenin de natuur op waddeneiland Vlieland kunnen festivalliefhebbers vier dagen lang genieten van alternatieve popmuziek, kunst en film. De organisatie houdt zoals elk jaar rekening met verschillende behoeften. Wil je helemaal uit je dak gaan? Dan kan dat op het festivalveld. Wil je het liever iets rustiger aan doen? Ga dan naar het strand voor kampvuurliedjes. 

Pleinvrees Festival 2016-20

Pleinvrees Festival
Datum: 2 september
Locatie: Recreatiegebied Het Twiske
Website: www.pleinvrees.net
Genre: Techno, House
Leuk om te weten: Dansen, eten, drinken en zonnen in een prachtig natuurgebied. Het kan allemaal bij Pleinvrees Festival, dat dit jaar plaatsvindt in de groene achtertuin van Amsterdam-Noord. Ben je even uitgedanst? Breng dan een bezoekje aan het Pleinvreesdorp waar je theatershows kan bewonderen. Zelf optreden in het dorp is ook mogelijk: stuur je act, activiteit of project in via info@pleinvrees.net. 

Dennis Bouman
Dennis Bouman

Valtifest 
Datum: 9 september
Locatie: NDSM Werf
Website: www.valtifest.nl
Genre: Van techno, house, disco, r&b en de lekkerste remixjes
Leuk om te weten: Valtifest is het vrolijkste festival van Amsterdam en geeft volwassenen de mogelijkheid om één keer per jaar los te gaan in de verkleedkist. Werkelijk iedereen houdt zich aan het verkleedthema en dat komt de sfeer alleen maar ten goede. Door het dragen van de meest bizarre en creatieve outfits raken mensen snel met elkaar in gesprek waardoor je er op één dag zo'n twintig nieuwe 'vrienden' bij hebt!

into the woodsfestival

Into The Woods Festival
Datum: 9 en 10 september
Locatie: Amersfoort
Website: www.intothewoodsfestival.nl
Genre: Techno, House
Leuk om te weten: "Twee dagen lang tranfsormeert het bos in Amersfoort in een buitengewoon trippende wereld waar niets te gek is", zo omschrijft de organisatie het festival. En daar is niks aan gelogen! Het bos is zo mooi versierd en vooral 's avonds, wanneer alle bomen verlicht zijn, heb je het gevoel alsof je in een sprookje terecht bent gekomen. Het is dan ook niet gek dat dit heerlijke feestje allang is uitverkocht. Houd Ticketswap dus goed in de gaten, want deze wil je echt niet missen!

draaimolen

Draaimolen Festival 
Datum: 16 september
Locatie: Charlotte Oord, Tilburg
Website: www.draaimolen.nu
Genre: Techno, House
Leuk om te weten: Draaimolen Festival wordt gehouden op een prachtig verlaten stukje Tilburg, namelijk het terrein van voormalig revalidatiecentrum Charlotte Oord. De perfecte locatie om muziek, kunst en natuur samen te laten komen. 

andere artikelen