Mitu’s food: De lekkerste pindakaas combinaties

Als de nieuwe foodblogger op YourDailyLife bijt ik de spits af met een van mijn grootste verslavingen: pindakaas. Ik zou het elke dag kunnen eten dus gelukkig bevat pindakaas voornamelijk gezonde vetten en eiwitten. Natuurlijk heb ik als pindakaasfan allerlei combinaties bedacht door de jaren heen. Vandaag deel ik de lekkerste combinaties met jou en bijkomend voordeel is dat alle broodjes gezonde voedingsstoffen bevatten.

pinda aardbei

1. Pindakaas Aardbeien DeLuxe

Het aardbeienseizoen (waarin je toch echt de lekkerste aardbeien krijgt) is nog niet voorbij dus het kan nog. De aardbeitjes en pindakaas smakenprachtig bij elkaar. Dan nog wat kokosrasp en kokossiroop voor de finishing and perfect touch. Kokossiroop is mijn favoriete zoetmiddel en een gezonder alternatief voor suiker. De smaak is te vergelijken met die van aggavesiroop maar kokossiroop heeft een lagere glycemische index. Dat betekent kort gezegd dat je bloedsuikerspiegel minder snel stijgt dan bij suiker of aggavesiroop. Hoe dan ook: superlekker deze combi.

walnootbanaan

2. Pinda Energie Broodje

Hmm, deze gaat er behoorlijk goed in. Al helemaal na een goede workout op de sportschool want pindakaas met banaan, stukjes walnoot en kaneel zorgen voor snelle energie en een goede portie eiwitten. Wist je trouwens dat kaneel ook gezond is? Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten, werkt ontstekingsremmend en geeft een boost aan je stofwisseling.

hartigepinda

3. De Hartige Pinda

‘Huh?’ hoor ik je bijna denken terwijl je naar de foto kijkt. Jep, heel lekker. Ik ken er meer om me heen die pindakaas en sambal bij elkaar helemaal te gek vinden. Maar met dit broodje gaan we een stapje verder: sambal, knapperige taugé en edelgistvlokken voor een lichtkazige smaak. Heel lekker als lunch. Nog nooit van edelgistvlokken gehoord? Het is een beroemd ingrediënt in de Vegan wereld en wordt voor van alles en nog wat gebruikt. Bovendien supergezond. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over edelgistvlokken

pinda krentenbroodje

4. Pinda Krentenbroodje

Beleg je boterhammen met pindakaas, rozijntjes, kaneel en doe ze in de oven voor een paar minuten. Wat je krijgt is een heerlijk knapperig, warm en zoet broodje. Ook mooi meegenomen is dat rozijnen vitaminen, mineralen en antioxidanten bevatten.

blueberry pinda

5. Blue Berry Pinda

Last but not least : pindakaas met blauwe bessen en kokosvlokken. Heel simpel maar oh zo lekker. De blauwe bessen zijn fris en licht zoet wat heel goed bij de pindakaas smaakt. Ook blauwe bessen bevatten veel antioxidanten; deze stoffen beschermen je tegen vrije radicalen.

Meer recepten van Mitu Meatless Food vind je hier. 

andere artikelen