De lekkerste borrelplanken vind je bij Boca’s in Amsterdam

Houd je van lang borrelen, kleine hapjes om te delen en gezelligheid? Dan is Bar Boca’s, met twee vestigingen in Amsterdam en één in Rotterdam, de perfecte spot voor jou.

Door: Anne Tonen

Zeven jaar geleden toen ik naar Amsterdam verhuisde ontdekte ik Boca’s en al snel werd het mijn favoriete restaurant/borrelplek waar ik in ieder geval één keer per maand kom. Waarom? Omdat je je er thuis voelt, de bediening erg gezellig is en ze serveren hier de lekkerste, goedgevulde borrelplateaus van heel Amsterdam.

20170622-IMG_5113

Het concept van Boca’s is: ‘eten waar je zin in hebt’. En dat is één van de redenen waarom deze populaire spot altijd helemaal vol zit. Wanneer je zin hebt in vis bestel je een visplateau. Ben je meer een vleeseter? Dan bestel je een borrelplank met verschillende soorten vlees zoals biefstuk, kalfssucade en gefrituurde kip. Maar Boca’s heeft met haar plateaus uiteraard ook aan de vega’s en de kaasliefhebbers gedacht.

Voor mensen die alles lekker vinden en geen keuze kunnen maken is er het ‘Boca’s plateau’. Een plank waarop je een combi krijgt van bijvoorbeeld Thais gehakt, tonijncarpaccio en Burrato.

20170622-IMG_5081

Uiteraard kun je, als je nog niet genoeg hebt gegeten, extra gerechtjes van de kaart bestellen. De mini lasagne van groenten en eigenlijk alle bruchetta’s zijn een grote aanrader maar de frietjes (patatjes van zoete aardappel, Franse frietjes en krulfriet) mogen eigenlijk ook niet ontbreken bij je borrel.

Zoals je leest en kunt zien op de foto’s is eten bij Boca’s een feestje en is het de ideale plek om met vrienden of je lover uitgebreid te tafelen, te borrelen en bij te kletsen. Het is een plek waar je urenlang kan blijven hangen en waar je, als je er eenmaal bent geweest, steeds weer naar terug verlangt. 

Adres:
Amsterdam West: Westerstraat 30,  Amsterdam
Amsterdam Oost: Sarphatipark 4, Amsterdam 
Rotterdam: Mauritsweg 43, Rotterdam

Reserveren: www.bar-bocas.nl 

Foto's: Amresh Jokhoe

andere artikelen