In de kast met: Terry Bóné

Het is al lang niet meer zo dat de vrouw of moeder twee keer per jaar de stad in gaat om kleding voor man-of zoonlief in te slaan. Tegenwoordig gaan de mannen zelf op pad en weten ze heel goed wat ze willen. Hebben ze favoriete merken, het juiste kapsel en staan er gemiddeld meer sneakers in de inloopkast dan bij de vrouw. In deze rubriek nemen we elke maand een kijkje in de kledingkast van een hippe man.

Deze keer hebben wij  Terry Bóné (32), de man van onze Foodblogger Faye, weten te strikken. Hij vindt het belangrijk om er verzorgd uit te zien, kijkt stiekem op tegen Harvey Specter en geeft toe dat zijn vrouw zijn Victoria Beckham is.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

“Casual street. Maar ik merk dat ik de laatste tijd meer de behoefte heb om dit te mixen met casual chique. Of dit misschien komt door de Serie SUITS waar we weer aan zijn begonnen laat ik even in het midden haha.“

Wat zijn je favoriete items uit je kast?

“Lastig, maar over het algemeen zijn al mijn broeken stuk voor stuk favoriet. Mijn zwarte skinny van Diesel voor als ik die casual street look uit de kast haal. En een chino van Costes of mijn pantalon van Roca welke ik droeg tijdens onze bruiloft, om er een chique twist aan te geven.“

terry

Bij welke winkel shop je het meest?

“Bij Zara slaag ik het beste omdat ze daar gewoon een diverse collectie hebben. Maar ik moet toegeven dat ik geen die hard shopper ben. Ik gun mijzelf die tijd gewoonweg niet en loop al gauw ergens voor bij. Mijn vrouw doet één rondje door de winkel en pikt er precies de juiste items tussen uit. Onlangs heb ik overigens wel een ‘nieuwe’ winkel ondekt, costes, wederom op aandringen van mijn vrouw. Daar ben ik goed geslaagd voor mooie basic stukken.

Wat is de musthave voor mannen dit seizoen?

“Niet alleen voor dit seizoen maar elke man moet een paar goede lage witte sneakers in zijn kast hebben staan. Je kunt er eindeloos mee combineren en het geeft je outfit in een klap een frisse uitstraling.”

Waar investeer je in?

“Gezien mijn stijl langzamerhand een andere kant op gaat, merk ik dat ik meer wil investeren in broeken met een goede pasvorm, gedressde schoenen en accesoires zoals vlinderdassen en bretels.”

Ben je ijdel?

"Op zekere hoogte wel. Als ik naar beneden kom in mijn outfit en mijn vrouw zegt dat ik het beter kan combineren met dit of dat, zeg ik in eerste instantie nou en, maar 5 minuten later doe ik het toch. Iets met my own Victoria Beckham. Vind het toch belangrijk dat ik er goed uit zie voor haar en voor mijzelf. Ik vind trouwens mijn ‘look’ pas af wanneer ik mijn haren heb gedaan en een luchtje op heb. Met mijn baard scheren ben ik heel laks."

schoenen terry

Welke schoenen moet iedere man sowieso in de kast hebben staan?

“Een paar geklede suede schoenen. Ze staan mooi onder een chino maar ook onder een spijkerbroek. Het geeft direct een sterk karakter aan het totaalplaatje.”

Hoeveel geld geef je per maand uit aan kleding?

“Haha, niet veel. Dat doet mijn vrouw wel, dus voor mij blijft er niks over. Nee zonder grappen, ik kan maanden niks kopen. Het is dat mijn vrouw er op aan dringt en dan koop ik gelijk een aantal goede stukken zodat ik weer even vooruit kan.”

Wie is je stijlvoorbeeld?

“Ik heb niet echt een stijlvoorbeeld. Maar Harvey Specter uit de serie SUITS straalt gewoon klasse uit. Ik ben overigens wel van mening dat het in je moet zitten. Iedereen kan een mooie outfit aan trekken, maar draag je het ook is de vraag.”

In wat voor kleren zie je een vrouw het liefst En zie je een vrouw liever op sneakers of hoge hakken?

“Mag dat ook lingerie zijn? Haha nee, ik vind het lastig want mijn vrouw heeft een diverse kledingstijl en vind vrijwel alles leuk wat ze aan heeft. Soms houd ze iets voor in de winkel en dan denk ik 'he bah'. Dan zegt ze: wacht maar. En dan heeft ze nog gelijk ook. Haren mooi gestyled, lekker luchtje, make-uppie. Maar goed, als ik echt moet kiezen, dan een mooie strakke skinny, hakken en een blousje.” 

Lees ook:
– In de kast met Rauw Store-eigenaar Sjoerd 
In de kast met GTST-acteur Urvin Monte

andere artikelen