In de kast met Mounssif Yettefti

Het is al lang niet meer zo dat de vrouw of moeder twee keer per jaar de stad in gaat om kleding voor man-of zoonlief in te slaan. Tegenwoordig gaan de mannen zelf op pad en weten ze heel goed wat ze willen. Zo hebben ze favoriete merken, het juiste kapsel en staan er gemiddeld meer sneakers in de inloopkast dan bij de vrouw. In deze rubriek nemen we elke maand een kijkje in de kledingkast van een hippe man.

Deze maand is het de beurt aan de 31-jarige Mounssif Yettefti uit Amsterdam. Wanneer Mounssif over straat loopt zijn alle ogen op hem gericht. Natuurlijk valt hij op door zijn opvallende kapsel en snor, maar deze jongeman heeft ook qua kleding een zeer opvallende, unieke eigen stijl. 

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

“Mijn stijl is niet iets dat je zomaar geregeld tegenkomt op iedere hoek van de straat. Ik zou mijn stijl vintage noemen met mijn eigen draai eraan Wat ik met mijn eigen draai bedoel? Het niet bezig zijn met wat er tegenwoordig in de mode is. Ik draag waar ik me prettig in voel zonder rekening te houden met wat anderen ervan vinden."

mounssif jas

Wat zijn je favoriete items uit je kast?

"Dat is sowieso een tweed broek die ik laatst heb gescoord. Een hoge broek met schotse ruit en groen, wit en rode strepen erop. Met mijn bontjas ben ik ook erg blij. Het is inderdaad echt bont en ik krijg daar regelmatig negatief commentaar op. Wat mij de doorslag heeft gegeven om een echte bontjas te kopen is dat deze jas uit een vintagewinkel komt en dertig jaar oud is. Ik zou echt nooit een gloednieuwe bontjas kopen waar net een dier voor is gedood.” 

Bij welke winkel shop je het meest?

“Vooral bij Tommy Page, een winkel waar 95% van de kleding vintage en oud is. Ik heb daar bijvoorbeeld een hele oude broek uit 1940 geshopt. Daar is er dan maar eentje van. Iets dragen wat niemand anders draagt vind ik tof.”  

mounssif sokken

 Wat is de musthave voor mannen dit seizoen?

“Los van de basics zoals een korte broek en sneakers vind ik dat mannen sowieso een paar sokken met gekke printjes in de kast moeten hebben. En spectators. Dat zijn nette schoenen met een puntneus die uit twee verschillende kleuren bestaat. Vaak een lichte en een donkere die in elkaar overlopen.”

Waar investeer je in?

“Het enige waar ik op zoek naar ga zijn boxershorts of een overhemd. Verder ga ik nooit bewust op zoek naar iets. Ik moet er gewoon tegenaan lopen. Dat maakt het shoppen natuurlijk ook het leukst.”

mounssif jurk

Ben je ijdel?

“Ik ben wel een beetje ijdel denk ik, maar dat hangt helemaal van hoe ik me voel en in welke stemming ik ben. Ik heb momenten dat ik gewoon lekker in mijn onezie of in mijn djellaba (een Marokkaans gewaad, red.) naar de supermarkt ga, maar als ik in het weekend opstap ga moet mijn haar en snor sowieso goed zitten.”

mounssif schoenen

Welke schoenen moet iedere man sowieso in de kast hebben staan?

Spectators en een paar goede sneakers. Wat voor sneakers dat maakt niet uit. Het moet iets zijn wat je zelf tof vindt en waar je je goed bij voelt.”

Hoeveel geld geef je per maand uit aan kleding?

“Dat is heel verschillend. De ene maand helemaal niks en de andere maand kan ik zo 300 tot 400 euro spenderen. Die oude broek uit 1940 daar heb ik bijvoorbeeld 150 euro voor uitgeven. Veel mensen begrijpen dat niet omdat het een tweedehands broek is. Maar ik koop liever een goede broek die heel lang meegaat dan een kledingstuk dat goedkoper is maar van mindere kwaliteit.”

Wie is je stijlvoorbeeld?

“Jidenna (een Amerikaanse artiest, red.) vind ik echt classic. Wat voor stijl hij heeft? Zo’n jaren 50 vintage stijl dat je ook wel ziet in de Netflix-serie Peaky Blinders. Die serie speelt zich af in de jaren 20/30 en daarin loopt iedereen er netjes gekleed bij. Mannen in pak met een giletje en vrouwen met hakken en hun lippen rood gestift. Daar houd ik heel erg van.”

In wat voor kleren zie je een vrouw het liefst? En zie je een vrouw liever op sneakers of hoge hakken?

"Van die hele foute spijkerrokjes vind ik echt een no go, net zoals crocs en birckenstocks. Ik zie vrouwen veel liever op hakken, een goede kokerrok en met een mooi getailleerd blousje. Perfect! Maar het gaat mij er vooral om hoe een vrouw het draagt en wat ze daarbij uitstraalt. Ze moet achter haar eigen keuze staan en er bewust voor hebben gekozen want dan is ze zichzelf. Dat maakt een vrouw zoveel meer sexy dan iemand die een bepaalde outfit draagt met als doel om sexy te zijn. Het belangrijkste vind ik dus dat een vrouw zich op haar gemak voelt. Eigenlijk maakt het dan niet zoveel uit wat ze aan heeft." 

Lees ook:

–  In de kast met GTST-acteur Urvin Monte
– In de kast met Rauw Store-eigenaar Sjoerd 
In de kast met Terry Bóné 

andere artikelen