De vijf hotspots van Kim de Jong (Citystyleguide)

Op de succesvolle blog Citystyleguide.nl van Kim de Jong vind je geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. We vonden het daarom hoog tijd om eens te babbelen met deze 30-jarige blogger, die al 3,5 jaar hotspots over de hele wereld ontdekt, over haar favoriete plekken voor ontbijt, lunch, diner en borrel. 

teds

Ontbijt: Teds (Utrecht)

“Bij Teds aan de Utrechtse Oudegracht ontbijt ik graag met Eggs Norwegian (gepocheerd ei met gerookte zalm en hollandaise saus op een croissant) of yoghurt met granola. Het liefst bestel ik elke keer iets anders van de uitgebreide kaart. De velvet stoeltjes, het roze hoekje en de lamp met in neonletters ‘bonjour mon amour’ maken het helemaal af. Laatst heb ik in Amsterdam ontbeten bij MR. PORTER in het W Hotel. Een stuk luxer – en duurder dan Teds – maar zo speciaal. Je kiest er een warm gerecht van de kaart (pancakes met fruit bijvoorbeeld) en mag van het buffet zoveel nemen als je wilt. Ja, ook mimosa én heel veel verse sapjes.”

Adres: Lichtegaard 8, Utrecht

Schermafbeelding 2017-09-24 om 19.10.17

Lunch: Metropolitain (Amsterdam)

“Lunchen doe ik het liefst elke keer ergens anders, maar een favoriet is Metropolitain aan het Rokin in Amsterdam. Het is er zo leuk ingericht, gezellig en het ligt lekker centraal tijdens een dagje shoppen in de stad. Ik bestel er de baguette avo: smashen avocado, bacon en gebakken ei. Absoluut m’n lievelingslunch!”

Adres: Rokin 81, Amsterdam

de witte ballons

Diner: De Witte Ballons (Utrecht)

“De Witte Ballons in Utrecht! Ik neem altijd – geen uitzonderingen – de chocolade fudge als toetje. Ik ben er ook wel eens alléén voor het dessert geweest. Zat ik thuis en had ik er zo’n trek in, dat we snel naar De Witte Ballons zijn gegaan. Ook de voor- en hoofdgerechten zijn superlekker: van burgers tot kaasfondue en van salades tot carpaccio met truffelolie. Het leuke hier is dat de gerechten als halve gerechten zijn te bestellen, zo kun je meer proeven. Ideaal als je nooit kunt kiezen, zoals ik.”

Adres: Lijnmarkt 12, Utrecht

cafe nol

Borrel: Café Nol (Amsterdam)

“Café Nol! Als je er nog nooit geweest bent, dan moet je er echt donderdag-, vrijdag- of zaterdagavond voor een dosis Nederlandstalige muziek heen. Witte wijn uit kleine café Nol wijnglaasjes die tot de nok toe gevuld zijn – net als Café Nol zelf overigens – waar de helft van je wijn onderweg van de bar naar je ‘plekkie’ al uitgeklotst is, iets anders drink ik er niet.” 

Adres: Westerstraat 109, Amsterdam

speck

Terras: Speck (Utrecht)

“Ik woon sinds kort vlak bij Ledig Erf in Utrecht, dus zodra ik de deur uitloop heb ik de keuze uit allerlei leuke terrassen. Bij Speck zit ik graag aan het einde van de dag, omdat er nog lekker lang zon is. Maar ook Orloff aan de Kade en Broei zijn favoriet.”

Adres: Ledig Erf 10, Utrecht

Lees ook:
–  De vijf hotspots van foodblogger Kae Sutherland
– De vijfhotspots van Amayzine-editor Elke Wijnands
De vijfhotspots van Arie Boomsma 
De vijf hotspots van Fred van Leer

andere artikelen