De beste hamburgers van Nederland eet je bij Ter Marsch & Co in Amsterdam

Op de drukke hoek van de Bloemenmarkt in Amsterdam zit het pas verbouwde hamburgerrestaurant Ter Marsch & Co. Voor Amsterdammers, vanwege de massa's toeristen, misschien niet de leukste locatie om te komen maar voor deze heerlijke burgers wil je je, geloof ons maar, wel even in de drukte begeven. Een aantal hamburgers van Ter Marsch & Co zijn namelijk bekroond tot 'beste hamburgers van Nederland' en wij begrijpen wel waarom. 

De hamburgerbar was in eerste instantie een pop-up restaurant. Begin dit jaar sloot de zaak de deuren om afgelopen zomer opnieuw te openen na een prachtige transformatie. Het nieuwe interieur is kleurrijk, over de top, vrolijk, hip en het oogt meer als een hippe cocktailbar dan een hamburgerrestaurant. Slim aangepakt, want het restaurant valt op en zit dus ook helemaal vol op een dinsdagavond. 

Ter Marsch & Co Amsterdam jaw dropping interior - interior design - crazy look & feel 7

We beginnen de avond met een glaasje bubbels, maar eigenlijk raden we je aan om een cocktail te bestellen want daar schijnen de mannen van Ter Marsch & Co gespecialiseerd in te zijn. Wat wil je ook, als je zo'n mooie ronde bar in je restaurant hebt staan. We krijgen de menukaart in onze handen gedrukt en zien alleen maar lekkers erop staan. Van hamburgers, dry aged steak tot sandwiches. En ja, alles klinkt ontzettend lekker maar we zijn hier natuurlijk voor de burgers. Vier op de kaart hebben een prijs gewonnen dus daarvan kiezen we er twee. 

We beginnen met The Royal Dutch, een burger met dry aged rib, wagyu, tomaat, zoetzure komkommer en pancetta. Op de burger zit lekker veel kaas, het vlees is heel erg mals en het prettige is dat het niet heel vettig proeft. Ook zit er weinig saus op en dat is ook helemaal niet nodig doordat alle ingrediënten zo goed op smaak zijn. 

Ter Marsch & Co - Amsterdam - bloemenmarkt - vijzelstraat - burgerbar - burger - hamburger - best burger in town - hotspot 3

Daarna proeven we de Burgeresse. Een burger van 150 of 200 gram van Schotse Angus beef en Wagyu, met lakjus van wintertruffel, jonge sla, boerenkaas, duimtomaat, Spaanse ui, augurk, pancetta en truffelmayonaise. Ook deze burger is ontiegelijk lekker, rijkelijk belegd, super mals en smaakt een beetje hetzelfde als The Royal Dutch, alleen dan iets pittiger. 

Dan hebben we het nog helemaal niet gehad over het broodje, want waar veel burgerszaken de mist in gaan weet Ter Marsch & Co zelf de perfect stevige briochebollen te bakken. Deze passen perfect bij het malse vlees en bevatten daarnaast geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. 

Naast de burger kun je ook nog de heerlijke huisgemaakte frietjes met truffelmayo bestellen of een lekkere salade. Mocht je daarna nog trek hebben dan staan er genoeg overheerlijke desserts op het menu, zoals de cheesecake en de vegan snicker brownie met chocolade, peanut butter ice cream en karamelsaus. Klinkt hemels toch? Yes, jij weet nu wel waar je moet zijn voor een culinair fastfood diner!

Adres: Vijzelstraat 4, Amsterdam
Meer info: termarschco.nl

andere artikelen