De Carrribean Afternoon Tea van Waldorf Astoria is een paradijselijke traktatie aan jezelf

Als je gaat high tea'en in het Waldorf Astoria in Amsterdam zijn je verwachtingen uiteraard hoog en dus keken we erg uit naar de nieuwe 'Summer in the Carribean Afteroon Tea'. Speciaal voor de zomer heeft het Waldorf hun afteroon tea een tropisch tintje gegeven waarbij chef Sidney Schutt en pattisier Charly verschillende Caraïbische ingrediënten in de gerechtjes verwerken. Klinkt spannend en ja, dat is het ook! 

Bij binnenkomst worden we in de Peacock Alley naar onze plaats gewezen. We krijgen, vind ik, de mooiste plaats aan het raam. Dat je je in een super sjiek hotel begeeft wordt meteen duidelijk door de mensen die alle aandacht voor je hebben en er alles aan doen om je een ultiem middagje te laten ontspannen. Zo wordt ons meteen al bij binnenkomst een heerlijk goed glas champagne aangeboden. 

WAldorf1

De Carribean Afteroon Tea is dus in het leven geroepen om ons in tropsiche sferen te laten verkeren. Qua hitte doen we dat de laatste weken al erg maar wil je lekker in koelte genieten van een tropisch paradijsje op je bord dan is dit dus de place to be. Na een korte uitleg over wat ons allemaal te wachten staat beginnen we de middag met een frisse mocktail met daarin een eetbare bloem. Het drankje zit een een mooi klassiek glas en is door de verfrissende smaak erg welkom met deze hitte. 

Waldorf2

Ook deze afteroon tea bestaat uit een combinatie van hartige en zoete hapjes.  Als eerste valt ons de vrolijke kleuren op maar ook valt ons hoog meteen op de roze flamingo die haast te mooi is om op te eten. Het leuke aan de hapjes is dat ze allemaal een tropisch tintje hebben, zo waan je je even in Aruba met een roze Flamingo op je gebakje en zo is er ook een gebakje met een tropische vlinder uit Sint Maarten en op vele hapjes zitten gekleure eetbare bloemen. Ook je smaakpappillen krijgen een tropisch tintje want zo werken de food artists met ingrediënten als achiote, cassave en papaya. 

Waldorf3

Waldorf4

Onze favorieten? Moeilijk om te kiezen, maar als we er dan toch twee moeten noemen is dat de 'Green Egg', een groene eierdop waarin een vulling zit van creme caramel kaas en uien maar ook de de Zuid-Amerikaanse Arepa, gevuld met makereel en paprika is een goddelijke combi. Neem sowieso lekker de tijd om te genieten van je Afternoon Tea want zowel de zoete als hartige hapjes zien eruit als kleine cadeautjes waarbij je niet weten wat je smaakpapillen te wachten staat. Daarnaast vult het ook erg goed. 

De middag sluiten we af met verschillende scones en een kop rooibos thee. De gehele middag krijg je overigens verschillende smaken heerlijke thee geserveerd maar aangezien het op de dag van ons bezoekje 35 graden was deden wij in combinatie van thee en champagne. Die is daar namelijk erg lekker en wanneer je je in de inconische Peacock Alley bevindt hoort daar zeker een glas bubbels bij! 

Benieuwd geworden naar de  meest verrassende en creatieve Afteroon Tea? De Carribische versie is beschikbaar tot eind september 2022 en wordt elke woensdag t/m zondag geservereerd in het Walfdorf Astoria tussen 15.00 en 17.00 voor  voor 60,50 euro per persoon. 

====================

Waldorf Astoria
Herengracht 542- 556 
Amsterdam

Reserveren: Waldorf Astoria 
 

andere artikelen