Culinair eten eten bij het nieuwe pop-uprestaurant Monsieur.dame

Monsieur.dame in Amsterdam West is een pop-up lunchroom en restaurant waar je een keer geweest moet zijn. Zoals de naam al doet vermoeden hebben de twee jonge eigenaren, Brian en Josje, er een Franse zaak van gemaakt. Dat deden ze in eerste instantie liever in Frankrijk waar ze van plan waren om met hun pas aangeschafte foodtruck op campings te koken, maar toen ze afgelopen lente de mogelijkheid kregen om in Amsterdam een eigen zaak te openen schoven ze dat plan nog even voor zich uit. Gelukkig maar voor ons, want Monsieur.dame is een hele fanatastische plek waar je voor weinig geld ontzettend lekker kunt eten. 

Door Anne Tonen

Het restaurant op de Derkinderenstraat in Amsterdam-West zit goed verstopt. Wanneer je de straat in fietst heb je niet het idee dat hier een restaurant zal zitten. Moniseur.dame zit gevestigd in een oud gebouw waar vroeger een middelbare school huisvestte. Nu wordt het pand gebruikt door verschillende jonge ondernemers, waaronder Brian en Josje die hun zaak op de begane grond hebben. Waarschijnlijk in de vroegere kantine. Zo lijkt het tenminste. 

Elke maand een nieuw 4gangenmenu voor 32,50 euro 

De sfeer bij Monsieur.dame is heel ontspannen Hoewel de ruimte redelijk groot is, staan er maar een stuk of 10 tafeltjes. Door de inrichting, met veel leuke vintage-spulletjes en planten, voelt het een beetje alsof je in een grote huiskamer zit in plaats van in een restaurant. Heel intiem en knus dus. Schijnt de zon? Dan kun je op het ruime terras plaatsnemen waar je, als je het leuk vindt, tussen de gangen door een potje tafeltennis kan spelen. 

lekker

Bij dit restaurant eet je viergangen voor slechts 32,50 en elke maand staat het menu in het teken van een culinaire streek. Wij wisten nog net het Normandie-menu mee te pakken en werden verrast met heerlijke vis- en groentengerechten zoals een bord vol zeevruchten, een paté van normandische groenten en een heerlijke bloemkool die op drie manieren was bereid.

appeltaart 

Als nagerecht bestelden we kaas als extra gang (7,50 euro). Daarnaast kregen we als dessert dat bij het menu hoorde nog een heerlijke appeltaart van gekaramelliseerde appel, appelgelei, calvadosroom, amandel en rozemarijn. 

Naast dat het eten er dus ontzettend goed is, is de service dat ook. Je merkt dat de gerechten met ontzettend veel liefde worden bereid en dat koken een echte passie is voor de eigenaren. Leuk weetje: chefkok Brian heeft nooit een koksopleiding gevolgd en nooit eerder als kok gewerkt. Best stoer om dan een eigen zaak te openen toch? Vinden wij wel. 

Het pop-uprestaurant is in ieder tot maart 2019 geopend en is, zoals je kunt lezen, dus zeker een of meerdere bezoekjes waard. 

Adres: Derkinderenstraat 44, Amsterdam
Reserveren: www.monsieurdame.nl

andere artikelen