Creatieve stadsoase Lofi opent in Amsterdam Sloterdijk 

Lofi, dat op donderdag 13 juni opent, aan de basisweg in Amsterdam is een nieuwe creatieve stadsoase waar muziek en cultuur samenkomen en waar bezoekers worden geinspiereerd, geprikkeld, verbaasd en vermaakt. Met livemuziek, laagdrempelige culturele activiteiten en nog veel meer. "Met dit initatief hopen we Sloterdijk nog een beetje mooier te maken", laten de initatiefnemers weten.

De plek wordt gekenmerkt door grote deuren, hoge plafonds en rauwe afwerkingen. Buiten ligt een met containers afgeschermde stadstuin met kunstgras, grote picknicktafels en strandbedden. Het verplaatsbare podium, muren met graffiti, de van het ADM-terrein geredde decoratie van Robodock en samenwerkingen met onder meer kunstenaar Hans van Bentem, Bureau Punt, Supernature en Zeezout zorgen voor een unieke sfeer. 

Content 7

Het wekelijkse programma (van donderdag tot en met zondag) is breed en gaat letterlijk van ‘afterwork drinks’ voor de creatieve industrie en buiten paella eten, tot live klassieke droommuziek en zonnige zaterdagmiddagmarkten met live jamsessies. Ook fijn: de meeste events zijn gratis! Feit is dat zondag dansdag is en dat er een strakke muzikale focus ligt op disco en house. 

De initatiefnemers, waaronder de oprichter van Nomads Festival, hopen een breed publiek te trekken. "Hier kunnen stellen en families komen om te ontspannen. Maar het is ook een locatie waar mensen de stad kunnen ontvluchten, een plek voor muziekliefhebbers en voor nieuwsgierige ontdekkers van een ontwikkelend en interessant stadsdeel.” 

Wij kunnen niet wachten om een kijkje te gaan nemen!

Adres: Basisweg 63, Amsterdam
Meer info: Facebook-pagina

 

andere artikelen