Een heerlijk en vooral makkelijk recept dat perfect is voor deze zomerse dagen. Deze courgettekoekjes zijn een gezond alternatief voor bij de borrel, als bijgerecht bij een BBQ, maar zijn ook ideaal om mee te nemen naar een picknick in het park. Het fijne aan dit recept is dat het niet heel ingewikkeld is, maar dat je wel binnen no-time een ‘gezondere’ snack op tafel hebt staan. Is weer eens wat anders dan die vette bitterballen en zo kom je makkelijk aan je dagelijkse portie groenten.
Je kan de courgettekoekjes en de dip prima één dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. De courgettekoekjes kan je koud of warm eten, maar warm zijn ze natuurlijk wel het lekkerst.
Wat heb je nodig?
(voor ca. 25 courgettekoekjes)
- Bloem
- 2 courgettes
- 2 eieren
- 2 teentjes knoflook
- 5 takjes verse peterselie
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Gedroogde chilivlokken
- Citroensap
- Peper en zout
Voor de dip:
- 75 gram Griekse yoghurt 0% vet
- 1 theelepel mayonaise
- 1 theelepel verse of gedroogde dille
- Teentje knoflook
- Citroensap
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Meng voor het sausje, de Griekse yoghurt met een teentje uitgeperste knoflook en de dille. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout en zet in de koelkast.
- Maak de courgettes schoon en rasp ze fijn. Voeg zout toe en laat minimaal 30 minuten in een vergiet uitlekken.
- Doe de courgetterasp in een kom. Pers twee teentjes knoflook uit en voeg toe aan de courgetterasp. Voeg de kruiden toe en breng eventueel meer op smaak met wat citroensap, peper en zout.
- Klop twee eieren in een aparte kom en voeg toe aan het courgettemengsel. Meng goed door elkaar heen en blijf vervolgens bloem toevoegen, totdat het beslag een beetje ‘lobbig’ is.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de courgettekoekjes, totdat ze mooi goudbruin zijn.
- Serveer de koekjes met de frisse yoghurt dip en genieten maar.
Meer recepten van Lisa vind je op haar eigen blog: Mangiare By Lisa of volg Lisa op Instagram.