Tussen alle coffeeshops, steakhouses en ongezellige toeristencafés rondom het Leidseplein opende vorige maand 'Cosy by Mandy', een nieuwe zaak in het centrum van Amsterdam waar je zeven dagen per week terecht kunt voor een uitgebreid ontbijt. Ik ging op bezoek en testte het het voor je uit. 

Door: Anne Tonen 

Bij binnenkomst word ik warm onthaald door Mandy, de eigenaresse die enorm van gezelligheid houdt en het belangrijk vindt dat elke gast het naar zijn zin heeft. Zo maakt ze met iedereen een babbel en heeft ze het kleine, maar oh zo knusse, terras zo leuk ingericht dat je er eigenlijk niet meer weg wilt. Zelf omschrijft Mandy het als een 'gezellig poppenhuisje'. "Vrouwen zijn gek op al die frutsels en bloemetjes, maar ik moet me nu een beetje gaan inhouden. Mannen moeten zich er natuurlijk ook welkom voelen", lacht ze. 

20170507-IMG_4967

Mandy legt haar klanten volledig in de watten 

De vrolijke versieringen van Mandy lokken inderdaad voornamelijk vrouwen naar binnen. Vriendinnen, moeders en dochters stromen in groepjes richting de entree en zijn net als ik razend enthousiast over deze breakfast-spot en het eten. Want naast gezellig kletsen is Mandy een ster in onbijtjes maken, denk aan American pancakes, scrambled eggs met bacon en toast of poffertjes. Ook kun je kiezen voor een uitgebreid ontbijt: voor slechts €13,95 krijg je een croissantje met jam, een pistoletje, ham en kaas, een gekookt eitje, vers fruit, een verse jus d'orange en een kop thee/koffie. 

20170507-IMG_4962

Heb je meer behoefte aan een gezond of een glutenvrij ontbijtje? Of kom je net je bed uit rollen en heb je zin in een anti-kater ontbijt met patat en kip? Geen probleem, Mandy regelt het allemaal voor je! En dat is nou het fijne aan deze tent: alles kan, er heerst een ongedwonnen sfeer en Mandy legt je volledig in de watten. Ik ben fan en ik kom in de zomer zeker vaker op het terras een ontbijtje scoren.  

Foto's: Amresh Jokhoe

Geef een reactie