Corona-proof op vakantie in eigen land met de Volkswagenbus

Kamperen; ik ben er gek op! In slaap vallen en wakker worden in de natuur, wijntjes drinken bij het kampvuur en geheel tot rust komen lukt mij uitstekend op een camping en in een tentje. Sinds vorig jaar weet ik echter ook hoe fijn het is om niet met spullen te hoeven sjouwen en niet na uren rijden nog te lopen klungelen met haringen en scheerlijnen. Want die problemen heb je dus allemaal niet met een Volkswagenbusje, zo ervaarden mijn bff en ik vorig jaar herfst toen we in een regenachtig en koud weekend voor het eerst met een Volkswagencamper op pad gingen. En geloof het of niet: het was een onvergetelijke trip

Afgelopen maand mochten we nogmaals op pad met de Volkswagenbus en dit keer hadden we godzijdank geluk met het weer. Oke, de temperatuur was gemiddeld 14 graden maar de regen kwam dit keer niet met bakken uit de lucht vallen en we hadden best wat zonnige momentjes en dus vertrokken we in volle eurofie heel vroeg richting Hoogbroekland (vlakbij Utrecht) waar we ons busje konden ophalen.

Net als vorig jaar kregen we Mr. Orange mee. Onze favoriet. De Volkswagenbusjes zijn er overigens ook in kleuren alsmintgroen, helderblauw en wit. Enig verschil met de Volkswagencamper is dat je in die busje niet kunt overnachten. Deze busjes zijn dus meer geschikt voor een dagje toeren, als vervoer tijdens je droombruiloft of – hoe leuk- als photobooth voor op een bedrijfsuitje of een feestje.

Na een uitgebreide uitleg van de medewerkers van Huureenoldtimer.nl over het besturen van de bus, tanken, hoe je het bed uitklapt en andere praktische zaken gingen we rond een uurtje of 9.15 uur gingen we de weg op. De Volkswagenbus.nl heeft speciaal voor alle avonturiers verschillende routes uitgestippeld, maar je kunt natuurlijk ook zelf een mooie plek uitzoeken. Omdat wij goede verhalen hadden gelezen over Camping het Buitenland in Drenthe hebben we de routes niet gereden, maar mocht je geen inspiratie voor een mooie tocht hebben dan is dat dus geen enkel probleem. 

volks 3

Aangezien we nog geen boodschappen hadden gedaan, was de picknickmand die we mee kregen van de Volkswagenbus.nl met daarin broodjes, fruit, snoepjes en een kan heet water met koffie en theezakjes een fijne bijkomstigheid. We waren nogal vroeg vanuit huis vertrokken dus we kregen redelijk snel trek. Het prettige van op pad zijn met zo'n busje is dat je veel sneller ergens een stop maakt en alle spullen makkelijk bij de hand hebt en dus maakten we een pitstop in een weilandje. Bij de camper zit een tafeltje, stoeltjes, bestek en vrijwel alles wat je nodig hebt om te kunnen kamperen en zo hebben we deze eerste uren van onze roadtrip heerlijk in het zonnetje zitten picknicken. Het ultieme gevoel van vrijheid. 

volks2

Na een uurtje relaxen zetten we onze tocht voort richting Drenthe en deden we ondertussen boodschappen voor de borrel en het ontbijt de dag erna. Vanwege de corona-omstandigheden was het namelijk niet mogelijk om op de camping eten te kopen. Eenmaal aangekomen op de camping in Nieuw-Amsterdam kwamen we er bij de receptie ook achter dat alle toiletten nog gesloten waren en je geen toegang tot het terrein kreeg zonder sanitair. We reden op aanraden van de receptioniste naar de dichtsbijzijnde stad in de buurt om een campingwinkel te vinden waar we een emmer en een wc-rol konden kopen. Godzijdank zijn de regels vanaf 1 juni aangepast en mag je je behoefte gewoon weer op een toilet doen :). 

camping1

We waren vrijwel de enige op de camping waardoor we een heel campingveldje voor ons zelf hadden. Klinkt misschien ongezellig, maar wij vonden het heerlijk om helemaal in ons uppie tot rust te komen. We stalden onze tafel en stoelen opnieuw uit om alles klaar te zetten voor de borrel en het avondeten en we vrolijkten de bus op met wat leuke lampjes. In de bus zit namelijk geen groot licht. Zelf lampjes meenmen is dus aan te raden. Verder was er, vanwege de corona-omstandigheden, niks te doen maar met een kampvuurtje, een paar flessen wijn, lekkere borrelhappen, zon, een paar tijdschriften en een goede playlist met boksjes vermaakten we ons uitstekend. 

volks4

De volgende ochtend stonden we vroeg op, ontbeten we in het zonnetje en pakten we onze spullen in om nog een beetje rond te rijden voordat we aan het eind van de dag de camper weer moesten inleveren. Met onze roadtrip-playlist die uit de boksjes knalde reden we door het prachtige Drenthe. Helaas was het nogal bewolkt en zat een uitgebreide picknick er dit keer niet in. Gelukkig hoefden we door de vele Mc Donalds-fillialen langs de weg, die wel open waren, niet te verhongeren en heb je in de bus genoeg ruimte om samen binnen te eten. 

volks5

Rond 18.00 uur leverden we de Volkswagenbus weer in en zat onze roadtrip er jammer genoeg alweer op. Kamperen tijdens corona vergt wat voorbereidingen zoals het doen van extra boodschappen maar verder is de camping de perfecte plek om in Nederland het ultieme vakantie gevoel te ervaren. Op 1,5 meter afstand weliswaar, maar daar hoef je je op de meeste campings geen zorgen om te maken. 

Volkswagen roadtrip checklist

  • Een slaapzak en een kussen
  • Toiletspullen
  • Een Spotify-playlist met lekkere meezingnummers
  • Goed gezelschap
  • Hapjes & drankjes
  • Een gasfles (voor als je wilt koken)
  • Lichtjes om de bus mee te versieren 

* Ben je net als wij ook zo enthousiast geworden en zie jij een roadtrip met de Volkswagencamper ook wel zitten? Check op www.huureenoldtimer.nl de beschikbaarheid en de prijzen. 

andere artikelen