Cheers! Zo maak je de perfecte The Botanist Gin-cocktail

Wanneer je in de supermarkt staat grijp je waarschijnlijk net als wij al gauw naar een flesje wijn of een lekker speciaalbiertje, maar een beetje variatie in je drankenkast kan volgens ons geen kwaad toch? Zelf drinken we geregeld een Gin & Tonic, maar een écht goede Gin, hadden we nog niet ontdekt. Totdat we voor het eerst kennismaakten met The Botanist, een gin gemaakt van maar liefst 22 (!) hand geplukte botanische ingrediënten. 

Tijdens een speciaal georganiseerde proeverij voor de pers kwamen ontdekten we dat de London Dry Gin afkomstig is van het Schotse eiland Islay en gemaakt wordt door The Bruichladdich, een beroemde distilleerderij die ook bekend staat om zijn hoge kwaliteit whisky's. The Botanist heeft zijn naam verkregen aan de 22 botanische ingrediënten, zoals korianderzaad, jeneverbes en citroen- en sinaasappelschil, die tijdens het proces worden gebruikt. Vervolgens wordt dit aangevuld met 22 wilde kruiden, planten en eetbare bloemen die allemaal met de hand op het eiland geplukt worden en voila: daar heb je een heerlijke zachte gin met een zoet tintje maar ook een fris karakter!

gin

Cocktails

De gin is overigens ook puur ontzettend goed te drinken, maar je kunt er uiteraard ook de heerlijkste cocktails mee mixen. En natuurlijk delen we onze twee favoriete recepten, de 50/50 Martini en de Citrus Breeze, maar al te graag met je!

Ingrediënten voor een 50/50 Martini Cocktail

40 ml The Botanist Gin
40 ml Martini
Twee scheutjes Orange Bitter
Een citroenschil om te garneren

Bereiden:

Combineer alle ingrediënten in een mengglas met veel ijs en roer door tot het glas ijskoud wordt. Vervolgens zeef je het in een gekoeld martiniglas en garneer je de cocktail met een vleugje citroen. 

Ingrediënten voor een Citrus Breeze Cocktail

50 ml The Botanist Gin
25 ml Verst geperst grapefruitsap
25 ml Vlierbloesemsiroop
85 ml tonic water
Takje tijm om te garneren

Bereiden:

Meng de gin, grapefruit en vlierbloesemsiroop in een mengglas. Giet het in een ijs gevuld hoog glas en vul aan met tonic water. Garneer met een takje tijm 

Enjoy!

Meer weten of The Botanist Gin? Of wil je één van deze cocktails uitproberen? The Botanist Gin kost 34,99 euro en is onder meer verkrijgbaar bij Gall & Gall. 

  

andere artikelen