Bijna WEEKEND! Dat betekent tijd om lekker te borrelen, te eten, een feestje te vieren of een filmpje te pakken. Met je vrienden, lover of je gezin. We kunnen ons goed voorstellen dat je het doordeweeks veel te druk hebt gehad om plannen te maken voor het weekend en daarom helpen we je graag een handje. In 'Cheers to the WKND' lees je elke donderdag onze tips voor het weekend. 

oesters 1

Vrijdag 31 augustus

VrijMiBo: Oesters en cava bij Alex + Pinard

Het weekend luiden wij het liefst in met een goed glas bubbels en als er ook nog eens oesters zijn (voor slechts 1 euro per stuk) maak je ons nog een stukje gelukkiger. Vanaf een uurtje of 16.00 uur op het terras bij Alex + Pinard

Theaterfestival: De Parade Amsterdam

Een van de leukste plekken om in augustus je weekend in te luiden is wat ons betreft wel op het terrein van de Parade. Het jaarlijkse rondreizende theaterfestival staat nog een paar weekenden in Amsterdam en hier kun je terecht voor 75 verschillende korte voorstellingen voor jong, oud en alles daar tussenin. Alle avonden worden afgesloten met twee gratis live-bands waaronder Funck Orchestra, Nachtschade en Max Meser. Verder is er natuurlijk weer een silent disco en heb je er heerlijke, happen, wijn en (speciaal)biertjes. 

valtifest

Zaterdag 1 september

Festival: Valtifest 

Valtifest verhuisde vorig jaar van de NDSM-werf naar Thuishaven. Veel feestgangers waren een beetje huiverig voor deze verandering van locatie, maar wij kunnen met zekerheid zeggen dat dit een van de leukste edities tot nu was. Het terrein van Thuishaven is veel knusser en intiemer wat perfect past bij de ontzettend gezellige ons-kent-ons sfeer die bij Valtifest hangt. Zoals elk jaar heeft Valtifest een thema, waarbij je verkleed moet gaan. Welk thema dat is, lees je hier. 

Festival: Icarus

Icarus Festival is een ode aan perfectie. Hier kan je fout dansen op de juiste muziek, proosten op een onvolmaakte dag, je onzekerheden vieren en hard om jezelf lachen. Dat wordt gedaan bij Ceuvel met muziek, filosofie, theater, lezingen, poezie en workshops. Wij kunnen niet wachten. 

Shoppen: De Kloffie Markt

De mooiste vintage-items shoppen voor een eerlijke prijs (tussen de 10 en 200 euro)? Deze zaterdag kan je tussen 12.00 en 18.00 uur terecht op de Kloffie Markt in Amsterdam.

Diner: 10 gangen walking dinner bij House of Watt 

House of Watt in Amsterdam Oost bestaat viert haar 1-jarige verjaardag en daarom organiseert het restaurant deze avond een speciale 10-gangen walking dinner met alle favoriete gerechtjes van het afgelopen jaar. Voor maar 30 euro geniet je onder andere van watermeloen carpaccio, brisket burgers en gazpacho. Reserveren kan vila hello@houseofwatt.nl. 

moer buiten

Zondag 2 september

Diner: Back to Nature met MOER

Bij restaurant MOER in Amsterdam draait alles om groenten. Maar waar komen deze groenten vandaan? De chefs nemen je graag mee de natuur in waar ze je een rondleiding geven op het land en je de hele avond in de watten leggen met een uitgebreid 5-gangendiner met bijpassende wijnen. Ideaal voor een romantische date. Your Daily Life kan het weten want mocht eerder al mee op een persdiner

Zien: Voorstelling De Meeuw @ Het Amsterdamse Bostheater

Op het grootste buitenpodium van het Amsterdamse Bostheater in het Amsterdamse Bos kun je de hele maand augustus t/m 8 september kijken naar een eigenzinnige bewerking van het fascinerende stuk van Aton Tsjechov: De Meeuw. Een komedie over de tragische en hilarische pogingen het leven zin te geven. De openlucht voorstelling start iedere avond om 21.00 uur, maar het bosrestaurant is al open vanaf een uurtje of 18.00. Leuk om van tevoren nog even een hapje (haal bijvoorbeeld een goed gevulde picknickmand op) of een drankje te doen. Tip: zoek je een originele date? Sla dan nu je kaartjes in. 

Geef een reactie