Cheers to the WKND: 21, 22 en 23 juni + EK-tips

Het is weer weekend en dus hebben wij veel heel veel leuke tips op gebied van eten, feesten, cultuur én het EK kijken. Benieuwd wat voor leuke dingen je dit weekend allemaal kunt doen? Dit zijn onze favoriete weekendtips in Amsterdam voor 21, 22 en 23 juni.

Vrijdag 21 juni

Vrijdagmiddagborrelen met exclusieve cocktails

Op donderdag 20 en vrijdag 21 juni kun je bij Prins & Aap terecht voor de allerlekkerste én bijzondere cocktails. Nikos Bakoulis, eigenaar van Line en The Clumsies, presenteert deze avond vier zelfbedachte exclusieve cocktails en jij kunt ze proeven. Altijd al zelf de beste cocktails willen shaken? Op vrijdag is er ook een gratis masterclass. Reserveren doe je hier.

Hier kijk je vrijdag 21 juni het EK

Café Enté: Bij dit nieuwe restaurant in hartje Jordaan kun je heerlijk eten maar dan wel in een gezellige kroegsetting en dan kun je er ook nog eens de wedstrijd kijken.

Bar Kantoor: Bij Bar Kantoor in het Westerpark kun je voetbal kijken op een groot scherm. En weet je wat het chille is? Hier kun je een biertafeltje inclusief bitterballen reserveren zodat je gegarandeerd een goede plek hebt.

Vooges aan ‘t IJ: Bij Vooges aan het IJ wordt een maaltijd uit het land van de tegenstander geserveerd. Dit kost je 25 euro inclusief een biertje én voetbal op een groot scherm.

Nhow Rai: In het NHOW Hotel bij de Rai kun je voetbal kijken met uitzicht over de stad en genieten van snacks, bier of cocktails.

Café de Walvis: In de Spaarndammerbuurt, de gezelligste buurt van Amsterdam, kun je alle wedstrijden volgen bij Café de Walvis. Reserveer hier ook je plekje want vol is vol.

Zaterdag 22 juni

Festivallen op de Wallen

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni kun je terecht op de tweede editie van het Wallen Festival. Wat kun je verwachten? Heel veel leuke activiteiten op de wallen en rondom de Nieuwmarkt. Denk aan een harpconcert bij Casa Rosso, een bezoek aan een bewoner en de dijk in zijn huis, livemuziek bij ‘Skek’ en proeverijen bij lokale ondernemers.

Op meer dan 70 locaties zijn gratis activiteiten bezoeken. Stel zelf je route samen en leer de Wallen op een heel andere manier kennen.

Karma Karma Festival

Zin in een mini-festivalletje? In Amsterdam Noord bij Noorderlicht wordt festival Karma Karma voor het eerst georganiseerd. De organisatie belooft een heerlijke line-up met zomerse disco to knallende housplaten en er is een Disco Ballen Bingo.

Aardbewoners Festival Artis (leuk voor kids)

Dit leuke festival voor kids vindt dit weekend voor het laatst plaats. Op zaterdag en zondag kun je terecht op dit inspirerende festival dat in het teken staat van het doorgeven van onze aarde aan de volgende generatie. Verwacht muziek, theater én een workshop een insectenhotel bouwen.

Zondag 23 juni

Ga boozy brunchen op de Pure Markt in in het Amstelpark

Onze favoriete zondagmarkt is de Pure Markt die deze zondag plaatsvindt in het Amsterdamse Bos. Verwacht veel verschillende foodstands en livemuziek. Sla hier je favoriete happen in, neem een picknickkleedje mee en wat te drinken en je hebt een heerlijke zondagbrunch. 

Gratis naar een optreden? Ga naar het Vondelpark Openluchttheater

Het Vondelpark Openluchttheater is weer terug en zondagmiddag kun je genieten van een dansvoorstelling van het Nationaal Ballet.

Amsterdam Roots Festival

Het Amsterdam Roots Festival keert weer terug naar het Oosterpark. Dit jaar zijn er twee podia met muziek, een mix aan verschillende artiesten, workshops, theater, dans en circus.

andere artikelen