Cheers to the WKND: 11 t/m 13 januari

Bijna WEEKEND! Dat betekent tijd om lekker te borrelen, te eten, een feestje te vieren of een filmpje te pakken. Met je vrienden, lover of je gezin. We kunnen ons goed voorstellen dat je het doordeweeks veel te druk hebt gehad om plannen te maken voor het weekend en daarom helpen we je graag een handje. In 'Cheers to the WKND' lees je elke donderdag onze tips voor het weekend. 

veronica

Vrijdag 11 januari

VrijMiBo: Veronicaschip

Na het openingsfeest vorige week zijn wij groot fan van het Veronicaschip. Ze hebben er natuurwijn, heerlijke borrelhappen en je kunt er voor weinig geld ontzettend lekkere visgerechten eten. Een hele fijne spot om je weekend in te luiden en mocht je na het eten zin hebben in een lekker feestje, dan kun je vanaf een uurtje of 22.00 terecht in de club onder het restaurant. Het programma vind je hier

Feestje: Michel de Hey @ Marktkantine

Friday nights are the best nights! De Marktkantine heeft zijn booth weer gevuld met bekende gezichten. Dit keer Michel de Hey die niet vies is van een back2back. Zo bewees hij eerder met Benny Rodrigues en Prunk. Dit keer is het de eer aan Chris Stussy. Kaarten gaan er altijd snel doorheen dus koop je ticket op tijd. 

oesters

Zaterdag 12 januari

Borrel: Happy Oyster @ The Good Companion

Het is weer tijd voor de wekelijkse oesterborrel bij The Good Companion. Vanaf 15.00 uur staan de flessen bubbels en Gruner Veltiner koud en bestel je voor 1 euro oesters. Wat wil je nog meer op een zaterdagmiddag?

Lunch: 4 x plekken voor de lekkerste Poke Bowl in Amsterdam

Poke Bowl voor lunch? Bij deze vier restaurants in Amsterdam scoor je de lekkerste!

Stadswandeling: Schatten van de Volkshuisvesting

Zin in een cultureel uitstapje? De rondleiding 'Schatten van de Volkshuisvesting' neemt je mee door de beroemde volkswijk de Spaarndammerbuurt. De rondleiding leidt langs verscheidene woningcomplexen gebouwd volgens verschillende idealen. Wij hebben de rondleiding gedaan en mocht je het leuk vinden om iets over je eigen stad te leren dan is deze wandeling zeker een aanrader. 

Sterren kijken @ Artis

Tijdens het internationale evenement 100 hours of Astronomy opent het ARTIS-Planetarium op 12 januari ’s avonds haar deuren. In de koepel van het Planetarium staan duizenden sterren aan de hemel en worden er de hele avond vluchten door het universum gemaakt. Meemaken? Koop snel je kaartje

route

Zondag 13 januari

Brunch: 4 x Sunday Boozy Brunch Spots 

Wat is er nou beter dan je weekend afsluiten met een heerlijke brunch en een goede cocktail in je hand? Your Daily Life ging op zoektocht door Amsterdam en vond vier toffe spots waar je op zondag terecht kunt voor een boozy brunch. 

Diner: Truffekaasfondue @ A. van Wees

In samenwerking met Dutch Delicacy – De Mannen van Kaas organiseert Proeflokaal A. van Wees een speciale kaasfondue avond. Samen hebben ze een smaakfolle fonduemix samengesteld met truffelkaas (OMG!) als basis. Wat je daarvoor betaalt? Slechts 15 euro en dan krijg je er ook nog eens stokbrood en crudites bij. Smullen!

 

andere artikelen