Charcuterierestaurant Spingaren: van vlees-, vis- tot vegaplankjes

Vorig jaar september kon je op Yourdailylife al een uitgebreid verslag lezen van het toen pas geopende restaurant Spingaren in Amsterdam. Een half jaar later zijn we teruggegaan om de menukaart, die ontzettend is uitgebreid, opnieuw te testen. Het restaurant aan de Herengracht heeft zich de afgelopen maanden erop gefocust om een grote doelgroep aan te trekken. Spingaren is namelijk een plek waar iedereen zich welkom moet voelen en daarom biedt het restaurant naast een enorm aanbod aan vlees, vis en vegetarische gerechten nu ook menu's aan met lactosevrije, glutenvrije en plantaardige gerechten. Voor ieder wat wils dus. 

De specialiteit van Spingaren zijn de verrukkelijke charcuterieplankjes die gasten naar eigen smaak helemaal zelf kunnen samenstellen. Je hebt keuze uit verschillende huis gemaakte  vlees-, vis- en vegagerechtjes die je per stuk kunt bestellen en die vervolgens samen op een plank worden geserveerd.  De gerechten zijn stuk voor stuk ontzettend goed van smaak en je blijft er maar van dooreten. Aan te raden is de boerenpate, Iberisch droge worst, de Iberico pancetta en natuurlijk de New Yorkse pastrami, waar het restaurant om bekend staat. Voor de vegetariërs is er: vegetarische chorizo, labhne, kabeljauwrillete en zalmmouse met toast. 

spingaren plankjes

Naast de planken serveert Spingaren ook hoofdgerechten, zoals mosselen, schouderbiefstuk, sticky bloemkool en vissoep. Deze gerechten vonden wij niet zo bijzonder als de charcuterieplankjes en zouden wij zelf niet aanraden. Vooral omdat de kwaliteit van de hoofdgerechten een stuk lager is dan de lekkere voorgerechten. 

Wat wij je dus aanraden is om zoveel mogelijk shared dining-gerechtjes van de voorgerechtenkaart te bestellen. Mocht je daarna nog een plekje vrij hebben voor een nagerecht, ga dan voor de Franse kaasplank. Want net als de charcuterieplankjes is deze zeker de moeite waard.

Adres: Herengracht 88, Amsterdam
Website: www.spingaren.nl

andere artikelen