Tip: restaurant en champagnebar Hennequin & To

Zin om een avondje flink in de watten te worden gelegd? Dan ben je bij restaurant & champagnebar Hennequin & To in de Pijp in Amsterdam aan het goede adres. Bij deze fijne en gezellige hotspot is de service ontzettend goed, krijg je heerlijk eten en drink je champagne voor een betaalbare prijs. 

Door: Anne Tonen

Het restaurant aan de Ferdinand Bolstraat werd begin maart geopend door de 27-jarige Pascal Hennequin en Toby Mensink (25). De mannen hadden al jarenlange horeca-ervaring op hun cv en toen zij tijdens een wijnreis de champagne wijngaard van de familie Hennequin (verre familie van Pascal) ontdekten, was het idee voor een eigen zaak geboren. Ze sloten een contract met de familie Hennequin en spraken af dat zij als enige in Nederland de champagne mochten verkopen. 

Sindsdien hebben de twee jonge ondernemers een goedlopend restaurant waar, als je er eenmaal geweest bent, graag nog eens terugkomt. Niet alleen vanwege de heerlijke champagne en de Franse keuken met een Italiaanse twist, maar vooral ook door de service. Deze mannen weten waar ze het over hebben, zijn super gastvrij en nemen uitgebreid de tijd voor hun gasten. Iets dat je in Amsterdam niet vaak meer tegenkomt. 

b-hennequin-cuvee-rose

Bij Hennequin & To worden zes verschillende soorten champagne (verslavend lekker!) geserveerd. Mocht je de hele avond champagne, 7,50 per glas of 45 euro per fles, willen drinken, dan hebben de mannen bij elk gerecht op de kaart een bijpassende champagne. Uiteraard kun je ook voor een wijnarrangement kiezen, maar proef in ieder geval een of twee glaasjes. 

wilde eend

Op het menu vind je onder andere hertenbiefstuk, kalfszwezerik, kikkerbillen, gravad Lax met rode biet tartaar, oysterleaves en tzatziki, hertenbiefstuk, steak tartaar en wilde boerderij eend. De hemel voor de vleesliefhebbers dus. Je kunt a la carte bestellen, maar wij raden je aan om voor een drie- of viergangenmenu van de chef te gaan. Je lekker laten verrassen dus!

De gerechten worden trouwens bereid door een 24-jarige Italiaanse/Spaanse chefkok die op sterrenniveau heeft gewerkt. Hij is ontzettend creatief, weet als geen ander de juiste smaken met elkaar te combineren en net als Pascal en Toby vertelt hij met liefde en passie over zijn vak. 

Zoals je kunt lezen zijn wij dus enorm enthousiast. De enorme aandacht en passie voor het vak van de mannen vertaald zich in perfecte gerechten en daar worden wij heel erg blij van. Hennequin & To is een plek om terug te komen en dat gaan wij dan ook heel snel nog een keertje doen. 

Adres: Ferdinand Bolstraat 26, Amsterdam
Reserveren: www.hennequinto.com 

andere artikelen