Mitu’s Food: Carrot Cake Energy Balls

Vandaag krijg je gezonde, zoete en gewoon heel erg lekkere worteltaart energy balls om van te snoepen. Maak een voorraadje in het weekend of op een avond en smul er de rest van de week van. De energy balls zijn ideaal als gezonde snack of bijvoorbeeld voor na het sporten.

De echte smaak van carrot cake

Door de combinatie van ingrediënten proef je de worteltaartsmaak terug. Als je fan bent van carrot cake, zit je dus helemaal goed. De energieballetjes kun je makkelijk mee nemen naar werk, school of serveren wanneer je een chillavondje hebt met vrienden.

Ze bevatten ook nog eens geen geraffineerde suikers: ik heb ze gezoet met dadels. Mocht je nou echt geen dadels lusten, vervang deze dan met bijvoorbeeld maple syrup. Hier het recept. 

Benodigdheden: foodprocessor

Voor ong. 23 balletjes:

•                  2 Geraspte wortels (ongeveer 12 cm lang en 3 cm dik)

•                  12 Eetlepels havermout

•                  19 Dadelsof vervangen met 4 eetlepels maple syrup

•                  2 Theelepels kaneel

•                  Stukje verse gember (geperst of in een vijzel gestamp) – 2 bij 2 cm

•                  2 Theelepels vanille aroma (Dr. oetker)

•                  3 Eetlepels zonnebloempitten

•                  2 Eetlepels lijnzaad

•                  Toppings: kokosrasp en/of cacaopoeder

Bereiding:

1.     Rasp de wortels met een wortelrasp.

2.     Snijd de dadels eerst fijn met een mes fijn voor het in de foodprocessor gaat.

3.     Maal de havermout fijn in de foodprocessor.

4.     Haal de havermout weer even uit de processor en leg apart in een kom. Maal nu de dadels fijn in de processor in een paar seconden.

5.     Voeg nu de vermalen havermout, kaneel, geperste gember, vanille aroma bij aan de dadels en mix weer een aantal seconden.

6.     Voeg nu de geraspte wortel, zonnebloempitten en lijnzaad toe en mix weer voor een aantal seconden tot de boel redelijk fijn is.

7.     Kneed nu balletjes van de pasta.

8.     Strooi een laag kokosrasp op een plat bord en rol er met de balletjes overheen. Doe hetzelfde met de rauwe cacaopoeder, maar gebruik hier maar een beetje van.

Wil je meer recepten van Mitu bekijken? Op haar blog vind je lekkere en gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner, toetjes en snacks!

andere artikelen