Buiten sporten? Marina heeft tips!

Deze keer gaan we naar buiten voor de training. Het is heerlijk om af en toe in de frisse buitenlucht te trainen en maart is de perfecte maand om hier weer mee te beginnen; niet te koud, niet te warm. Voor de warming-up kun je lekker een rondje gaan joggen en aansluitend kun je overal in het park verschillende attributen zoals bankjes en toestellen gebruiken voor je workout. Dus… Let's do this!

Door: Marina Snijder 

1. Bulgarian Split Squat
Voor de 'bulgarian split squat' is het belangrijk dat je met je voorste been voldoende ver naar voren stapt. Dit om te voorkomen dat je voorste knie voorbij je tenen komen als je naar beneden gaat. Je legt je achterste been op een bankje of verhoging en beweegt met je achterste knie naar beneden. Let er bij deze oefening op dat je goed rechtop blijft staan en niet te ver voorover gaat leunen. Hoe verder je naar beneden gaat, hoe zwaarder het wordt. Herhaal 8-12 keer en wissel van been. 

Reps: 8-12 keer, 3 rondes beide kanten. 

Marina 8 Marina 2 

2. 'Bench' Jump
Om je explosiviteit een beetje te testen en uiteindelijk te verbeteren kun je hetzelfde bankje gebruiken voor de 'bench' jump – ook wel beter bekend als de 'box jump' wanneer je hem in de gym uitvoert. Let er bij deze oefening op dat je hem niet te snel uitvoert en je concentratie verliest, want dan is de kans groot dat je valt. Start in de squat positie en spring dan zo explosief mogelijk op het bankje. Spring daarna geconcentreerd weer achteruit op de grond. 

Reps: 8-12 keer, 3 rondes

Marina 3 Marina 7 Marina 9   

3. Iron Mikes
Om je hartslag weer een beetje te laten pieken gaan we door met Iron Mikes. Hierbij start je in een 'lunch' positie met je benen minimaal 1 meter uit elkaar. Voor meer stabiliteit en balans kun je je voeten ook in de breedte iets verder uit elkaar zetten. Zak naar beneden en spring dan actief omhoog en zorg dat je in de lucht wisselt van been waarmee je begon. Hijgen en zweten gegarandeerd. 

Reps: 20 keer, 3 rondes

Marina 5

4. Hamstring curl
Ten slotte kun je in de meeste parken tegenwoordig wel een aantal oefeningen vinden die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Zoals deze oefening welke eigenlijk voor je borst is bedoelt, maar ook prima fungeert als hamstring curl. Ga met je buik overdwars op het bankje liggen, leg je been onder de handle en stel je gewenste gewicht in. Breng vervolgens je been omhoog en langzaam terug naar beneden. 

Reps: 8-12 keer, 3 rondes

Marina 4 Marina1

Om je workout af te sluiten loop je nog een rondje hard. Probeer jezelf uit te dagen en kies bijvoorbeeld eens voor een interval training, of wanneer je voor duurloop gaat; loop een kilometer verder dan wat je gewend bent. 

Meer lezen? Hoe krijg je een strakke buik? Fitgirl Marina deelt vijf oefeningen

andere artikelen