Bij BUNK Amsterdam overnacht je budgetproof in een sfeervolle kerk

Slapen, relaxen, mensen ontmoeten aan de bar en ook nog eens lekker ontbijten, lunchen of dineren? Het kan allemaal bij BUNK dat Your Daily Life na een bezoekje heeft omgedoopt tot het allerleukste hotel van Amsterdam! Pluspunt: het is ook nog eens hartstikke betaalbaar. 

In de lockdown mochten we al een keer overnachten bij BUNK Utrecht, daarover lees je hier alles, en dit keer gingen we voor een staycation in onze eigen stad Amsterdam. BUNK Amsterdam zit net als het hotel in Utrecht gevestigd in een oude kerk. Je stapt achter Amsterdam Centraal de pont op en fietst vijf minuten door Amsterdam Noord om bij BUNK Amsterdam aan te komen. 

Veel toeristen/reizigers willen midden in het centrum overnachten maar als local kan ik je vertellen dat Noord een van de leukste wijken is en waar het er stikt van de leuke clubs, restaurants, festivals, vintagewinkeltjes en staddstrandjes. In Amsterdam Noord valt enorm veel te ontdekken en sinds twee jaar kun je er dus ook heel budgetproof overnachten. 

BUNK3

Het toffe is dat je in een oud monumentaal pand overnacht dat ontzettend modern en creatief is ingericht, maar waarbij je er door de smalle kerktrappjes en oude balken ook de geschiedenis van de kerk proeft. Daarnaast zorgt de gekleurde verlichting van het hotel bij aankomst al voor een sprookjesachtige, magische sfeer. 

BUNK5

Bij BUNK slaap je voor slechts 35 euro per nacht in je eentje in een sleeping pod. Deze pods zijn heel aantrekkelijk voor mensen die alleen reizen of een paar dagen per week voor werk in Amsterdam moeten zijn. Voor mensen die toch iets meer privacy nodig hebben en geen badkamer en wc willen delen zijn er ook privékamers voor 60 euro per nacht. In deze mini kubuskamers vind je alles wat je nodig hebt, namelijk een bed, een tv en een heerlijke regendouche.

BUNK1

Zoals we al schreven is BUNK veel meer dan een hotel. Het is een sfeervolle plek waar je je dankzij het relaxte personeel meteen thuis, maar ook is het een ontmoetingsplaats voor soloreizigers, een heerlijke werkplek voor zzp'ers en dan toveren ze ook nog prima gerechten op je bord. Zo proefden wij de heerlijke sushi en taco's en eindigden we de avond aan de bar met cocktails, want ook daar zijn de mensen van BUNK een ster in. 

BUNK2

BUNK6

Na een fijne nacht ontbijten we de volgende dag met eggs benedicts, cappucino en een verse jus. Ons verblijf zit er jammer genoeg alweer op en met een grote glimlach op ons gezicht stappen we de deur uit. 

andere artikelen