Brownies met Baileys en witte chocolade

Na het succes van de Limoncello cookies, besloot ik om nog een lekker sweet treat te maken in combinatie met een lekker drankje. Ditmaal: brownies met Baileys en witte chocolade. Dit is echt pure verwennerij voor de chocoladeliefhebbers onder ons. Heerlijk smeuïge brownies met een lichte nasmaak van Baileys. Ga je voor de ultieme chocolade verwennerij? Warm de brownies dan nog even een paar minuten op in de oven en serveer ze met een bolletje hazelnoot of karamelijs. 

Wat heb je nodig?

(voor 12 brownies)

  • 130 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 50 gram cacaopoeder 
  • 55 gram chocolade druppels 
  • 60 gram ongezouten roomboter 
  • 80 ml Baileys 
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract (Dr.Oetker) 
  • Halve theelepel baking soda (Dr.Oetker) 
  • Halve theelepel zout 

Bereidingswijze

  1. Meng bloem, baking soda en het zout goed door elkaar in een grote kom. 
  2. Smelt de roomboter en de chocoladedruppels in een steelpan op middelhoog vuur. Laat even afkoelen. 
  3. Voeg de suiker, eieren, Baileys en het vanille-extract toe aan het chocolademengsel. Verhit nog even kort op middelhoog vuur zodat alle ingrediënten goed met elkaar mengen. 
  4. Voeg het mengsel toe aan het mengsel van bloem, baking soda en zout. 
  5. Schenk het brownie mengsel in een rechthoekige bakvorm (lengte ca. 23 cm). 
  6. Bak 20-25 minuten in de oven en laat daarna afkoelen. 
  7. Smelt de witte chocolade in de magnetron of au bain-marie en sprenkel over de brownies. Laat daarna nog even goed afkoelen in de koelkast, zodat de witte chocolade een beetje hard wordt. 

Meer recepten van Lisa vind je op haar eigen blog: Mangiare By Lisa of volg Lisa op Instagram

 

andere artikelen