Bistro Berlage: nieuwe culinaire hotspot op het Beursplein in Amsterdam

Of je nu in Amsterdam woont of toerist bent; iedereen is wel eens langs Bistro Berlage, dat in het prachtige iconische Beurs van Berlage gevestigd zit, gelopen. Het restaurant dat daar al jaren zit, maar sinds begin dit jaar een grote metamorfose is ondergaan, is ideaal voor mensen die een dagje in Amsterdam gaan shoppen en 's avonds nog de trein moeten halen. Of voor mensen die midden in het centrum van Amsterdam werken en na kantoortijd nog een borrel willen doen.

Door Anne Tonen

Het Grand Café, de voormalige naam van de zaak, heeft eind 2017 een maand verbouwd. Het resultaat? Een eigentijds, elegant, sfeervol restaurant waarin de klassieke elementen, zoals de prachtige plafonds, van het pand behouden zijn gebleven. Hetzelfde geldt voor de lunch- en dinergerechten: eigentijds en klassiek. Zo staan er mooie vlees- en visgerechten op de kaart. De dry aged runderlende met rode wijnjus en frites is bijvoorbeeld echt een grote aanrader.

IMG_1186

Ben je meer een visliefhebber? Kies dan voor de rode poonfilet met peterseliewortel mousseline, spinazie en een saus van Zeeuwse mosselen. Voor de vega's staat er op de avondkaart de geroosterde bloemkool met aardpeer, gerookte amandel, brokkelkaas en prei-as olie op het menu. Klinkt toch allemaal veel te lekker? En dat is het dus ook echt!

IMG_1192

Daarnaast worden er bij Bistro Berlage ontzettend lekkere bijpassende wijnen bij de gerechten geserveerd. Mocht je alleen een drankje willen doen op het enorme terras op het Beursplein of bij slecht weer binnen aan de grote eilandbar, dan kan dit natuurlijk ook. Zo organiseert het restaurant elke vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur een 'vrijmibo' waarbij je Gin Tonics voor 8,50 euro per stuk drinkt. Bestel er de verrukkelijke charcuterie bij en je bent een nog blijer mens. 

IMG_1136

Ben je inmiddels nog niet overtuigd? Dan raak je dat nu wel want bij Bistro Berlage hebben ze een onwijs lekker dessert. Zelf ben ik niet zo van de nagerechten maar dit gerecht met KOEKJESDEEG (ja, je leest het goed), cacao en vanille-ijs kon ik uiteraard niet laten liggen. Top afsluiter van de avond. 

Adres: Beursplein 1, Amsterdam
Reserveren: www.bistroberlage.nl

Foto's: Floortje Mols | FlowFilm

andere artikelen