Pannenkoeken met een internationaal tintje eet je bij The Pancake Bakery Amsterdam

The Pancake Bakery aan de Prinsengracht in Amsterdam is een plek waar bekende celebrities graag een hapje gaan eten. Zo gingen Alicia Keys, Pink en Paris Hilton ons al voor en sinds een week weten wij nu ook eindelijk van het bestaan van The Pancake Bakery, dat dit jaar haar 40e verjaardag viert en zich het bekendste pannenkoekenhuis van Amsterdam mag noemen. 

Zelf had ik eerlijk gezegd nog nooit van The Pancake Bakery gehoord. Waarschijnlijk omdat ik als Amsterdammer niet veel in het veel te drukke centrum kom en niet zo snel aan pannenkoeken denk als ik uit eten ga. En dat terwijl ik gek op pannenkoeken ben. Hoog tijd om dus maar eens een avondje te gaan eten bij het pannenkoekenrestaurant.  

Dineren aan de grachten

Bonuspunten voor het terras! Want hoe fijn is het om op een zwoele, zomerse avond lekker aan de gracht te borrelen en te eten. Natuurlijk kun je ook plaatsnemen aan tafel in het prachtige voormalig VOC pakhuis, dat echt aan voelt als een gezellig pannenkoekenrestaurant maar dat is leuker op een regenachtige of ijskoude herfst/winterdag. Gelukkig is het zomer en is er nog een plekje voor ons vrij aan de Prinsengracht waar we de avond starten met een glaasje cava. 

Pannenkoeken met een internationeel tintje 

De vriendelijke serveerster komt al gauw om de menukaarten te overhandigen. Het eerste wat  opvalt is dat er ontzettend veel keuze is. Uit voorgerechten én hoofdgerechten. Een keuze maken is erg moeilijk met al dat lekkers en dus vragen we de serveerster om hulp. Want naast traditionele pannenkoeken met kaas, spek, stroop en poedersuiker staan er ook pannenkoeken op het menu met internationale invloeden. Op het menu staan bijvoorbeeld flenjes die geinspireerd zijn door Amerikaanse, Indische, Mexicaanse, Italiaanse en Groenlandse culturen. Lijkt ons nogal heftig, maar aangezien we graag iets nieuws willen proberen en we wel weten hoe een normale pannenkoek smaakt kiezen we allebei twee landen. 

Pannenkoek2

We beginnen met de Caprese, een pannenkoek met pesto, mozarella, zongedroogde tomaatjes en basilicum. Je proeft het zoete van de pannenkoek, maar de ingredienten verwacht je natuurlijk eerder op een pizza. Daar heeft het dus ook wel wat van weg. Deze pannenkoek is origineel van smaak en we hebben meteen spijt dat we er niet nog eentje van hebben besteld. 

Pannenkoek3

Ook de Mexicaanse pannenkoek met gebakken kipfilet, champignons, ui, paprika, ananas en mais is een aanrader. Helemaal als de bijgeserveerde quacemole niet uit een potje zou komen maar versgemaakt zou zijn. Bij de Groenlandse overheerst de honing nogal waardoor we weinig proeven van de gesmolten brie en spinazie. 

Pannenkoek 4

De Caprese is als hartige pannenkoek onze grote favoriet. Mocht je meer een zoetekauw zijn dan mag je de beststeller van The Pancake Bakery zeker niet overslaan. De Amerikaanse is een caloriebom, maar oh zo lekker! De pannenkoek met bosbessen, honing, munt, yoghurt ijs en slagroom is perfect als dessert. Tip: deel 'm met je tafelgenoot want hij is enorm machtig. 

Natuurlijk kun je bij The Pancake Bakery dus ook terecht voor de bekende pannenkoeken en poffertjes, maar verrassende combinaties proeven is stiekem toch veel leuker? Wij gaan in ieder geval snel nog eens terug. Voor de Indische, met kipfilet, gebakken ui, champignos, sate en kroeppoek bijvoorbeeld. Of de Griekse met gyrosvlees, feta en tzaziki. Can't wait!

Adres: Prinsengracht 193, Amsterdam
Reserveren: www.pancake.nl

andere artikelen