Bijna open: Café Jakarta in het groenste hotel van Amsterdam

Gek op de Nederlandse en Indonesische keuken? Op 31 mei opent op het Java-eiland in Amsterdam Oost het groene en duurzame Hotel Jakarta. Het thema van dit hotel is Two Worlds Connected en dat betekent dat Hotel Jakarta een combinatie wordt van Westerse en Indonesische invloeden. Uiteraard beschikt Hotel Jakarta over een plek om te eten en borrelen en die plek, die Cafe Jakarta gaat eten, zal een exotische en avontuurlijke plek worden waar iedereen zich 'senang' voelt en waar je terecht kunt voor verrassende oriëntaalse gerechten met een Westerse twist. 

Door Anne Tonen

Hoewel het hotel en restaurant pas eind mei opent, kreeg een geselecteerd groepje bloggers en pers alvast de mogelijkheid om het menu uit te testen. Speciaal voor deze gelegenheid werd De Hortus Botanicus omgetoverd tot een pop-up restaurant. Waarom in De Hortus? Omdat in het hotel een gigantische subtropische tuin wordt gebouwd. De bomen, tien meter hoge palmen en planten uit Azië zijn in samenwerking met Hortus Botanicus Amsterdam speciaal voor het groenste hotel van Amsterdam geselecteerd. En wij kunnen je vertellen dat dineren tussen zulke exotische planten een etentje toch net wat specialer maakt.

tartaar

Terug naar het eten! De keuken wordt geleid door een Franse en Indische chef die ervoor zorgen dat je 'the best of two worlds' op je bord geserveerd krijgt. Op het menu stond een heerlijke wortel-gembersoep met citroengras, kokosschuim en een vegetarische loempia die je in de soep dipt. Andere aanraders van het menu zijn de verschillende soorten saté, de rundertartaar met lotuswortel en knolselderij en de zeebaars in bananenblad. De rendang, geserveerd met krokante sjalotten, sambal badjak en bloemkool, mag je uiteraard ook niet overslaan. 

Qua eten zit je bij Cafe Jakarta dus helemaal goed. Mocht je echter niet zo van de Oosterse keuken houden, dan kun je ook terecht bij de seafoodbar waar onder meer fruit des mer en oesters wordt geserveerd. Daarnaast beschikt het hotel ook nog over een skybar met panoramisch uitzicht op het IJ. Hier kun je terecht voor cocktails met explosieve smaken (de bar is niet voor niets vernoemd naar Malabar, een vulkaan op Java). 

Het blijft nog even een verrassing (ook voor ons) hoe het restaurant en hotel eruit komt te zien, maar des te leuker om dit zelf te onderzoeken. Na dit ontzettend geslaagde proefdiner zijn onze verwachtingen in ieder geval hooggespannen. 

* Café Jakarta is vanaf 31 mei geopend voor ontbijt, lunch en diner. 

Adres: Javakade 766, Amsterdam
Website: www.hoteljakarta.amsterdam

andere artikelen