Net open: Pop-up restaurant Sushi Noord in Amsterdam Oost

Hier eet je de beste sushi van Amsterdam! De échte sushiliefhebbers uit Amsterdam zullen Sushi Noord in Amsterdam wellicht kennen. Dit zaakje wordt gerund door de Pakistaanse Muhammad die vanuit zijn huis nigiri’s, rolls en sashimi voor je bereidt die je op bestelling kunt afhalen. Ik kwam zijn account tegen op Instagram en was meteen onder de indruk van zijn menu en zo ook vele mensen die in Noord wonen.

Inmiddels heeft Sushi Noord door zijn sushi, die velen als de ‘allerbeste sushi’ omschrijven al flink wat naam opgebouwd en dus werd het hoog tijd voor zijn eerste eigen pop-up restaurant, op de bovenste verdieping van restaurant het Badhuis op het Javaplein, dat vanaf nu elke dinsdag en woensdag in twee shifts te bezoeken is.

Bij dit pop-up restaurant van Sushi Noord zit je met 8 mensen aan tafel rondom de chef, die voor jouw neus een omakasemenu bereidt. Dit is een 12-gangenmenu waarbij Muhammed zijn favoriete gerechten aan je serveert. Tijdens een shift, die twee uur duurt, deelt Muhammed verhalen over waar hij zijn vis vandaan haalt en laat hij zien hoe nauwkeurig hij te werk gaat.

Het menu kan uiteraard elke week verschillen. Wij werden in elk geval verrast met nigiri’s met de meest zachte geflambeerde zalm ooit, maar ook kregen we nigiri’s met tonijn, makreel, avocado met kaviaar en met wagyu. Van elke hap genoten we intens want de verhalen kloppen: zulke goede sushi hadden we nog nooit gegeten.

Voor een twee uur durend diner bij het pop-up restaurant van Sushi Noord krijg je dus 12-gangen voor 60 euro. Daarnaast kun je voor betaalbare prijzen een lekker glas wijn of saké bestellen. Zelf zaten wij bij de eerste shift, maar bij de tweede shift kan je nog langer blijven zitten tipte Muhammed ons en geloof ons, dat wil je!

Pop-up restaurant Sushi Noord
Geopend op dinsdag en woensdag van 18.00 – 20.00 en van 20.30 – 22.20 uur
Reserveren: doe je via de site van het Badhuis

andere artikelen