Je verwacht het niet, maar aan die ongezellige Geldersekade in Chinatown Amsterdam vind je achter de deur van nummer negentien een ontzettend leuk tentje waar je belachelijk lekker eet, bijzondere cocktails drinkt en waar de sfeer écht goed is. En dat was nou ook net wat de Max, Steve en Chris wilden bereiken met de opening van Kampai, dat in het Japans 'proost' betekent en staat voor kameraadschap. 

Door Anne Tonen

Wanneer je Kampai binnenloopt voelt het meteen als een fijne plek. Het is klein, intiem en het is ontzettend leuk ingericht. Zo is de ruimte, waar een stuk of 8 tafeltjes staan, versierd met bamboe, planten, een grote muurbeschildering en takken kersenbloesem aan het plafond. Wie trouwens vaak in deze buurt komt weet waarschijnlijk wel dat op deze plek voorheen cocktailbar Porem zat. Voor ontzettend goede cocktails kan je hier nog steeds terecht, maar de eigenaren van Kampai hebben de ruimte opgedeeld in een bar (boven) en een restaurant (onder). Eten doe je er tegenwoordig dus ook!

Kampai_groot-79

Op het menu staat versgemaakte sushi, home made dimsum en andere Aziatische gerechtjes die je met je tafelpartner kunt delen. Wij bestelden eerst de chef's sushi platter, waarop je voor 29,50 euro 12 goed gevulde pieces krijgt. Persoonlijk ben ik niet zo gek op de ebi fry, maar de spicy tuna en de rainbow roll waren ontzettend lekker. In eerste instantie vond ik 29,50 best prijzig voor 12 stukjes, maar de rolls vullen heel goed en nee, dit is geen Sumo of Genki-sushi. Dit is échte kwaliteit en alles is hartstikke vers. 

Kampai_groot-64

Door naar het tweede gerecht. Dat was de Dim Sum platter (22 euro), want als grote dimsum-liefhebber moest ik dit natuurlijk ook geproefd hebben. We kregen chicken gyoza, dumplings met gestoomde garnaal en dumplings met iberico, truffel en garnaal (favoriet!). Al deze gerechtjes worden trouwens gemaakt door het Aziatische fusion restaurant Geisha, dat naast Kampai zit. Wie dit kent weet dus dat dat een uitstekende keuken is. 

Mocht je na de sushi en dimsum, want ja die moet je écht proberen, nog trek hebben dan is de dimsum en sushi uiteraard ook los te bestellen. Daarnaast serveert het restaurant ook grotere gerechten zoals zalm tataki, zeebaars en lam. Genoeg keuze dus. 

Wij hebben ontzettend genoten bij Kampai. Fijn is ook dat het personeel ontzettend aardig en gezellig is, want waar kom je dat in Amsterdam nou nog tegen? Gaan dus. En snel!

Adres: Geldersekade 19, Amsterdam
Reserveren: www.kampai-amsterdam.nl

Fotocredits: Fabian Calis

Geef een reactie