Tweede filiaal Wilde Westen geopend: antipasti, pizza’s, speciaalbieren en cocktails

De gedachten om een tweede zaak te openen speelde al een tijdje bij de eigenaren en begin maart werden dromen werkelijkheid. Het Wilde Westen, met al een vestiging in Bos en Lommer, heeft een tweede restaurant/bar geopend aan de Marnixstraat in Amsterdam. Als trouwe bezoeker van de locatie in Bos en Lommer waren we natuurlijk erg benieuwd en daarom gingen we langs om het menu en de sfeer te proeven.

Door Anne Tonen

Wie weleens bij het Wilde Westen in Bos en Lommer is geweest of deze blog regelmatig lees weet dat je daar op zondag heel goed kunt (boozy) brunchen. Dat kan je op de Marnixstraat jammer genoeg (nog) niet, maar verder is de menukaart ongeveer hetzelfde en dat betekent natuurlijk: heel veel antipasti en pizza's tussen de 8 en 15 euro. Iedere maandag is het 'Giere Maandag' en zijn alle pizza's voor 9 euro per stuk te bestellen. Ideaal als je net als ik niet graag kookt, maar wel betaalbaar wil eten. 

borrel wilde

Wij bestelden als voorgerecht het Wilde Westen plankje (18,50 euro). Een ronde borrelplank ruim belegd met alle antipasti voorgerechtjes en dus ideaal als je net zoals wij het nogal lastig vinden om een keuze te maken. Het plankje, dat je als voorgerecht makkelijk met vier personen kunt delen, bestaat uit foccacia met tomaat, venkelsalami, geitenkaas, gegrilde groentes, burrata en prosciutto. Ontzettend lekker en ook prima te bestellen als borrelhap voor als je hier alleen een drankje wilt doen. Kan namelijk ook prima bij het Wilde Westen, want bij deze locatie ligt de nadruk nog meer op borrelen. De eigenaar wil niets liever dan dat je lekker gezellig blijft borren en dat kun je hier heel goed. Zo heb je op de tap een stuk of 10 verschillende (speciaal)bieren en vind je er verschillende G&T's en cocktails. Verder is de huisgemaakte Limoncella ook een dikke aanrader. Pas wel op met het aantal glaasjes, want na een stuk of drie voel je 'm al behoorlijk hangen. 

wilde westen

Terug naar het eten, want een goede bodem leggen voordat je alle drankjes van het Wilde Westen wilt proberen is dus wel noodzakelijk. Bestel dus zeker één van de heerlijke pizza's. Wij gingen voor de Porcini e Crudo (15 euro) met porcini, mozzarella, prosciutto, creme fraiche en truffelolie. Daarnaast bestelden we de Veggie pizza (14,50 euro), belegd met buffelmozzarella, pesto, gegrilde aubergine, courgette, rode paprika, artisjok en truffelolie. Beide pizza's hadden een dunne en knapperige bodem, waren rijkelijk belegd en smaakten naar meer. Voor die anderen moeten we dus heel binnenkort nog eens terugkomen. En nee, dat zien wij zeker niet als een straf. 

Credit: Wilde Westen
Credit: Wilde Westen

Qua interieur vinden we het Wilde Westen nog een beetje kaal, maar ze zitten natuurlijk nog in de opstartfase en zijn nog maar net open. Wat betreft de sfeer zit het in ieder geval helemaal goed. Je voelt je er, net als in Bos en Lommer, helemaal thuis en op je gemak en naast dat het eten er goed is is het personeel ook nog eens ontzettend vriendelijk en gezellig. En die combinatie is wat ons betreft toch wel het belangrijkste. 

Ook zo benieuwd geworden naar het Wilde Westen Marnixstraat? Trommel je favo pizza vriend(in), je Tinderdate of je leukste familieleden op en reserveer hier een plekje. 

Adres: Marnixstraat 198, Amsterdam

andere artikelen