Biologisch groentenrestaurant MOER Amsterdam: groenten eten was nog nooit zo leuk

Heb je af en toe ook moeite om genoeg groenten binnen te krijgen? Restaurant MOER maakt het je met haar heerlijke culinaire gerechten wel heel makkelijk om aan je dagelijkse hoeveelheid groen te komen. Bij het restaurant aan de Amstelveenseweg voert groente namelijk de boventoon en vervullen vlees en vis een kleine bijrol. Saai? Alles behalve. 

Door Anne Tonen

Your Daily Life werd door MOER uitgenodigd voor een kijkje achter de schermen en zoals je aan de foto's kunt zien was dit een heerlijk uitje. Met de taxi werden we naar de Tuinen van West gebracht, waar verschillende groententuinen liggen en waar restaurants hun groenten en fruit kunnen plukken. MOER is een van die restaurants die hier gebruikt van maakt. Een groot voordeel hiervan? De groenten zijn super vers en bevatten veel meer smaak. 

koks moer

Chef Dirk Moonen, die de keuken van MOER runt, was op locatie aanwezig om met ons courgette en tomaten te oogsten en deze vervolgens te bereiden in verschillende gerechten. Zo kregen we als voorgerecht een ceviche van groenten met watermeloen. Het voorgerecht vond ik in eerste instantie nogal saai klinken maar als je een ster bent in de keuken dan weet je zelfs met alleen een courgette (en een klein beetje basilicum en oude kaas) een verrassend lekker gerecht te maken. 

hallo

Verder kregen we nog een gerechtje met verschillende tomaatjes, venkel, opperdoezer en Oosterschelde-kreeft en een dessert van geitenyoghurt met champagne rode rabarber en haverwafel. Uiteraard werd bij alle gerechten bijpassende (en natuurlijk) biologische wijnen geserveerd. 

Het was erg bijzonder om in de groententuin te dineren en om de chef met de verse groenten van dichtbij aan de slag te zien. Voor wie dit ook een keer wilt meemaken is er goed nieuws: MOER organiseert op zondag 2 september eenmalig voor liefhebbers nog een verrassingsmenu in de natuur. Voor dit vijfgangen verrassings menu kunnen maximaal 25 mensen zich aanmelden. Aanmelden doe je via deze link

moer 1111

Tot die tijd kun je trouwens ook gewoon terecht bij het restaurant aan de Amstelveenseweg voor een uitgebreide lunch, diner of borrel. Ook daar kun je heerlijk binnen en buiten op het terras tafelen en genieten van alle heerlijke gerechten. 

Adres: Amstelveenseweg 7, Amsterdam
Reserveren: www.restaurantmoer.nl

andere artikelen