De nieuwste trends ontdekken op het gebied van drank? Kom naar The Art of Drinks 2022

Zin in een festivalletje waar je de nieuwste en lekkerste drankjes kunt proeven? Dit weekend staat de Gashouder in Amsterdam in het teken van The Art of Drinks. Op deze alweer tweede editie, georganiseerd door Albert van Beeck Calkoen, staan de meest bekende wijnmakers, bierbrouwers en distillateurs die bij 70 verschillende stands de nieuwste trends en hun liefde voor trendy (natuur)wijnen, heerlijke cocktails tot alcoholvrije spirits delen. En het leuke komt nu: je mag zo'n beetje alles gratis proeven. 

Zo proef je bijzondere cuvees van het prestigieuze wijnhuis Barons Rothchild uit Bordeaux, leer je alles over Mezcal en kun je je Whisky-kennis testen tijdens een exclusieve proeverij. Alle workshops, proeverijen en masterclasses worden uiteraard gecombineerd met lekker eten. Op het terrein zijn verschillende foodtrucks te vinden om een goede bodem te leggen want die zal je nodig hebben met maar liefst meer dan 1000 drankjes op het menu die geproefd kunnen worden. 

The art of drinks 2

Tequila & Whisky 

The Art Of Drinks is bij uitstek het evenement om nieuwe trends te ontdekken. “Dit jaar kun je op het festival opvallend veel nieuwe rums en tequila’s proeven. Het is mooi om te zien dat deze wereldwijde trends ook in Nederland geland zijn.” – aldus Albert van Beeck Calkoen, directeur van The Art of Drinks.

Maar ook voor het herontdekken van oude bekende dranken ben je in de Gashouder op het juiste adres. “Met een opmerkelijk aantal single malt whisky’s doet The Art of Drinks niet onder voor een whiskyfestival” vervolgt van Beeck Calkoen. “Dat deze categorie nog altijd toonaangevend is kun je hier beleven.”

Bij een gezellig festival hoort natuurlijk ook muziek. Zo is er in de middag live-jazz dat verzorgt wordt door het Riverside Trio en in de avond sluiten de dj's van de Kopstootbar een knallend feestje. 

Tickets

The Art of Drinks is een driedaags festival. Op zaterdag 29 oktober is het event voor publiek geopend. De zondageditie (30 oktober) is speciaal voor mensen uit de retail en de maandag (31 oktober) is gericht op de professionals in de horeca. 

Het volledige programma van The Art of Drinks vind je op de website theartofdrinks.nl en een kaartje (31 euro) koop je hier

andere artikelen