Bij Wijnbar Het Eigendom in Rotterdam moet je een keer gegeten en gedronken hebben

De Witte de Withstraat in Rotterdam vind je de een na de andere leuke bar of eettentje, maar voor de echte bourgondiërs onder ons is er maar een plek in deze straat waar je echt gelukkig van wordt: Wijnbar Het Eigendom. Bij dit restaurant drink je fantastische wijnen en eet je de sterren van de hemel. Het is dan ook niet voor niets dat Het Eigendom in 2017 werd gekroond tot 'Beste Wijnbar van Nederland'. 

Door Anne Tonen

Het Eigendom werd in 2017 geprezen om haar kwaliteit en uitgebreide kaart. Bij deze horecagelegenheid heb je keuze uit 50 verschillende wijnen per glas. Landen als Duitsland, Spanje Italië en Frankrijk zijn goed vertegenwoordigd. Ook vind je veel wijnen uit de nieuwe wereld op de kaart. Mocht je geen verstand hebben van wijnen of weet je niet wat voor wijn je bij welk gerecht moet drinken, dan legt eigenaar Pieter van den Haan je dat met alle geduld en liefde uit. 

Horecaman Pieter opende de zaak vijf jaar geleden en is een gastheer in hart en nieren. Hij weet hoe hij zijn gasten tevreden houdt, maakt gezellig een praatje en is een hele sympathieke  man bij wie je je op je gemak voelt. Hoewel je hier dus op hoog niveau eet en drinkt, houdt Pieter de sfeer heel laagdrempelig waardoor verschillende type mensen deze wijnbar bezoeken. 

wijnbar 2

Bij Het Eigendom kun je in de weekenden vanaf 12.00 tot diep in de nacht terecht voor een culinaire beleving. Wij namen plaats op het super fijne terras en gingen voor het 5 gangen tasting menu (39,50 pp) met een wijnarrangement (32,50 euro). Al gauw werden we verrast met een mousserende wijn uit Argentinie en een heerlijke amuse van rode biet. Daarna gingen we verder met oesters die gemarineerd waren in ponzu en geserveerd werden met koriander. Verder zagen we een gerechtje met Hollandse nieuwe, een rollade van lamsbout met ravioli met lamstoofflees en parmezaankletskop en gebakken longhaas met asperges en krullen van eendenlever voorbij komen. Uiteraard schonk Pieter daar perfect bijpassende wijnen bij. 

wijnbar 4

Vaak heb je tijdens een lunch of diner met meerdere gangen wel een bepaald gerecht dat erboven uitsteekt, maar dat is bij Het Eigendom niet het geval. Bij elk gerecht denk je: 'dit is het lekkerste wat ik tot nu toe heb gegeten' en vervolgens krijg je dan weer een nieuwe gerechtje dat echt net zo smaakvol, creatief en bijzonder is. Elke hap is intens genieten en je zult na afloop nog regelmatig terug verlangen naar deze perfecte middag/avond.

Adres: Witte de Withstraat 45-B
Website: heteigendom.nl 

andere artikelen