Super Lyan: Cocktails van de tap en comfort food

Amsterdam heeft er een nieuwe cocktailbar bij en nee, dat is er niet zomeer een want de bar van Super Lyan wordt gerund door Alex Lawrence die eerder head bartender van Dandelyan, de beste cocktailbar ter wereld, was. Samen met Thomas Datema, een bekend gezicht uit de Amsterdamse cocktailwereld, zal hij eigenzinnige, speelse maar verfijnde cocktails voor je shaken. 

Uniek zijn de twee cocktails van de tap, maar je kunt ook kiezen voor een van de andere originele creaties van de cocktailkaart of je bestelt gewoon een goed glas wijn of bier. Ook zijn er genoeg verfijnde non-alcoholische cocktails be bestellen waarvan sommige verkrijgbaaar zijn met een alcoholische twist. The Millionaire Shake wordt bijvoorbeeld gemaakt met sojamelk, chocoladesorbet en granaatappel en de boozy variant krijgt een scheut Maker's Mark bourbon met Dry Curaçao en venkelpollen.

cocktail 2

Hangout voor elk moment van de dag

Naast goddelijke drankjes kan je bij Super Lyan ook terecht voor kleine en gemakkelijke gerechten zoals in Londen beruchte barsnacks Magic Cheese en Chocolate & Chips, maar ook lichtere bites als kleurrijke crudité en de zalmtartaar met waterkerssalade. Voor de vroege vogels is er ook nog eens ontbijt. Denk aan bao's met bacon en ketchup, yoghurt met granola tot vegan donuts. 

cocktail 3

Geen hotelbar, maar een bar in een hotel

Super Lyan is gevestigd in een historisch 17e eeuws gebouw in Amsterdam met een overdekte binnenplaats naast het Kimpton de Witt Hotel. Overdag kom je binnen via de hoofdingang van het hotel en 's avonds maak je entree iv ade baringang op de Nieuwe Zijdvoorburgwal 3. De bar heeft trouwens ook nog eens een overdekte binnentuin en en en….een hele lieve huiskat (zagen wij op Instagram). 

Wij kunnen niet wachten om een bezoekje te brengen!

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 3, Amsterdam
Meer info: superlyan.com

andere artikelen