Verwen jezelf met een overnachting bij Boutique Hotel Flora Batava

Sinds de eerste lockdown heb ik ontdekt hoe fijn het is om een staycation in eigen land te boeken. Sindsdien heb ik me voorgenomen om mezelf zo nu en dan te trakteren op een nachtje in een fijn hotel met een lekker bed in een leuke stad of op een andere mooie plek. Zoals in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, bij Flora Batava. Dat is een gloednieuw boutiquehotel in een 155 jaar oud rijksmomument dat onlangs is geopend na een fikse verbouwing van 5 jaar tijd. 

Als ik de ochtend voordat ik naar Flora Batava vertrek de foto's van het gebouw bekijk weet ik niet zo goed wat ik kan verwachten. Is het heel chique? Of juist heel stijf? Maar zodra we het parkeerterrein oprijden denk ik vooral 'wauw'. Het hotel beschikt over een enorme buitenplaats met grote vijver en het ligt ook nog eens aan de Vecht. Als je hard gewerkt hebt of in een grote drukke stad woont dan voel je als je een voet op dit terrein zet meteen alle spanning van je afvallen. Oh, wat is het hier relaxed. En dan heb ik het alleen nog maar over het uitzicht.

Theehuis

Bij binnenkomst checken we in en de gastvrouw weet, zonder dat we het haar vertellen, wie we zijn. Omdat de klok al bijna de zeven aantikt raadt ze ons aan om eerst een drankje te doen aan het water in de zon. Naast dat het hotel over een restaurant beschikt, is er ook nog een theehuisje waar je tot begin van de avond terecht kunt voor lunch, borrelhappen en een lekker glas wijn. We bestellen allebei een glas wijn en genieten van al het groen, de stilte en de voorbij varende bootjes om ons heen. 

Flora1

Natuurlijk kun je in de omgeving een restaurantje uitzoeken, maar dat is helemaal niet nodig want het hotel beschikt over een heel knus en intiem restaurant dat een beetje voelt als een huiskamer. Wel in een grote glazen serre, waardoor je het gevoel hebt dat je buiten zit. De sfeer is in elk geval goed. Net als het personeel. Ook in omgeving Breukelen heeft de horeca een personeelstekort en toen het hotel onlangs openging was het behoorlijk zoeken naar goede mensen. De meeste mensen die hier werken hebben geen horeca-ervaring maar zijn in korte tijd wel opgeleid tot professionals. De meeste mensen die hier werken zijn jong, wilden zich dus laten omscholen en zijn dus enorm gedreven, enthousiast, vriendelijk en doen er alles aan om je een super fijn verblijf te bezorgen.  

Flora3

Flora4

We starten de avond met oesters en bubbels en daarna krijgen we een driegangendiner geserveerd. Als voorgerecht eten we gerookte zalm op een krokante papadum en als hoofdgerecht kiezen we de runder entrecote en de zacht gegaarde nek van kamper lam. We sluiten af met heerlijke kazen van Lindenhof en een glas bijpassende dessertwijn. Over het eten kan ik zeggen dat het net zo lekker smaakt als dat het eruit ziet. 

Flora5

Rond een uurtje of elf zijn we uitgegeten en vragen we nog om een kopje thee voor op de kamer. Nou ja, kamer. Voor Amsterdamse begrippen is dit een mini-appartement. De junior-suite, die deze avond voor ons is, heeft het lekkerste bed ooit. Dit samen met de perfecte egendouche, zachte badjassen en een grote tv aan de muur met Netflix maakt deze relaxte dag helemaal compleet.

De volgende ochtend zijn we door het mega lekkere bed en de stilte om ons heen zó erg uitgeslapen. We pikken het ontbijt nog mee en checken uit. Wat een fijn hotel is dit met een geweldige service.. Alles klopt en het bevat alles wat je nodig hebt om even helemaal te ontladen. 

Reserveren: Flora Batava
Adres: Rijksstraatweg 6, Nieuwersluis

Foto's: Lies van Huet 

 

 

andere artikelen