Bart (K-otic) kan het ook alleen

Bart Voncken raakte vijftien jaar geleden bekend door zijn deelname aan één van de eerste talentenjachten van Nederland: Starmaker. Samen met onder andere Sita, Bouchra en Anna scoorde hij onder de bandnaam K-otic grote hits als: Damn (I Think I Love You) en I Can’t Explain. Maar wat velen van jullie waarschijnlijk niet weten is dat de inmiddels 32-jarige zanger nog steeds de sterren van de hemel zingt en vanavond zijn eerste solowerk ‘Growing Old’ digitaal uitbrengt. Een goede reden voor YourDailyLife om eens even bij te kletsen met de zanger!

Bart, hoe zou je de plaat ‘Growing Old’ omschrijven?

"Eigenlijk is het een soort mix tussen de The Common Linnets en Racoon. De populaire countrymuziek uit Nashville heeft mij voor dit album ook enorm geïnspireerd. Denk aan artiesten als Taylor Swift, Lady Antebellum en Rascall Flatts: ik vind ze allemaal fantastisch. Maar mijn muziek kan je geen country noemen hoor. Het is eerder popmuziek, al denk ik dat mijn teksten iets dieper gaan dan de meeste popliedjes die je op de radio hoort."

Wat vertelt deze plaat over jou als persoon?

"Het zijn autobiografische teksten, dus alles eigenlijk. Ik heb de plaat Growing Old genoemd, omdat stappen maken in het leven voor mij het allerbelangrijkst is. Verder krijg je tijdens het luisteren van deze plaat een goed beeld van hoe ik naar de wereld kijk. De inspiratie voor mijn zelfgeschreven teksten haal ik vooral uit mijn eigen leven en dat ligt toch wel vaak in het verlengde van relaties. Liefdesrelaties ja, maar ook relaties met familieleden zoals mijn broer, zus en dochter Chloé."

In december maak je een eenmalige comeback met K-otic. Hoe vind je het om al die oude liedjes weer te zingen?

"Dat is echt fantastich. Het is een grote herinnering naar vijftien jaar terug en we zijn er echt klaar voor om die tijd weer in te duiken. Stiekem verheug ik me natuurlijk het meest op Supergirl (het solonummer van Bart tijdens Starmaker, red.). Het lijkt me zo gaaf om dat nog eens te spelen voor een volle zaal. Dat wordt echt een groot feestje."

Gaan we de komende tijd meer van jou horen als solo-artiest?

"Absoluut! Je zult me waarschijnlijk ook in andere projecten blijven zien, maar zelf schrijven en muziek maken is waar mijn hart ligt. De komende tijd ga ik proberen mijn eigen muziek en projecten zoveel mogelijk te laten groeien, zodat ik mijn liedjes voor steeds meer mensen mag gaan spelen."

De releaseshow van ‘Growing Old’ vanavond bijwonen? Kaarten bestel je hier

Locatie: Club Dauphine, Prins Bernhardplein 175, Amsterdam
Deuren open: 19:00
Aanvang: 20:00
Ticket: €10,- (incl. gesigneerde EP!)

andere artikelen